Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  1:59 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 14:16

Αγρίνιο: Πόλος έλξης για περιπατητές η υπό ανάπλαση περιοχή στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Μπορεί το μεγάλης σημασίας έργο ανάπλασης στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά, στο Αγρίνιο, να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, όμως το γεγονός ότι περιοχή έχει ήδη αλλάξει όψη λειτουργεί ως πόλος έλξης για περιπατητές.

Σε ανάρτησή της, αθλούμενη που επιλέγει να ασκείται σε τμήμα το οποίο έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί προτρέπει φίλους και γνωστούς να περπατήσουν άφοβα υπό την έννοια ότι δεν διέρχονται αυτοκίνητα ενώ εκφράζει την ικανοποίησή της για την αναβάθμιση που συντελείται.

Την ίδια επιλογή κάνουν κι άλλοι κάτοικοι της περιοχής η όψη της οποίας έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.

Δείτε εικόνες:

Ως μια ωραία πρόταση διαδρομής μπορεί να εκλάβει κάποιος αυτήν που η αθλούμενη ακολούθησε και κατέγραψε στο κινητό της μαζί με άλλα στοιχεία για να βελτιώνει τις επιδόσεις της.

Στο πλαίσιο της ανάπλασης, υπενθυμίζεται ότι κατασκευάζεται δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου που αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ θα λειτουργήσει ως προτροπή για ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητά τους.

Η περιοχή παρέμβασης απλώνεται από τις εργατικές κατοικίες της περιοχής Αγ. Βαρβάρας και φτάνει νότια έως το εκκλησάκι μεταβυζαντινής τέχνης του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά.

Σε όλους τους κυκλοφοριακούς κόμβους κατασκευάζονται ράμπες για AμεA, παιδικά καροτσάκια και τροχοφόρα αμαξίδια. Στο σχεδιασμό της μελέτης έχει ακόμη ληφθεί υπόψη η κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων ενώ κατά μήκος του έργου θα τοποθετηθούν 50 παγκάκια και αντίστοιχα 50 μικροί αναρτώμενοι κάδοι απορριμμάτων.

sinidisi.gr
Διαβάστηκε 339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.