Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:55 πμ
 
wm small
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 20:30

Φθηνότερο το ρεύμα: Κοντά στα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα η τιμή του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κοντά στα επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης είναι η τιμή εκκίνησης τηςλιανικής ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο.

Τα πράσινα τιμολόγια ξεκινάνε από 11,7 λεπτά την κιλοβατώρα για όσους κάνουν μέση κατανάλωση, ενώ τον Ιανουάριο η χαμηλότερη τιμή ήταν 13,6 λεπτά.

Η μείωση του κόστους κιλοβατώρας δεν οφείλεται μόνο στην πτώση της χονδρεμπορικής ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά σε μεγάλο βαθμό και στη μείωση του περιθωρίου κέρδους των παρόχων.

Η λιανική ρεύματος κυμαίνεται κατά μέσο όρο 3 λεπτά πάνω από την τιμή χονδρικής, σε αντίθεση με το φθινόπωρο του 2022 και τον Ιανουάριο του 2023, όπου είχε φτάσει να πωλείται 30 λεπτά ακριβότερα.

Τα σταθερά 12μηνα τιμολόγια ξεκινάνε από 12,9 λεπτά με έκπτωση συνέπειας, ενώ το φθηνότερο σταθερό πρόγραμμα χωρίς έκπτωση είναι στα 14,9 λεπτά.

Ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί στα νέα σταθερά τιμολόγια που πλέον μπορεί να έχουν διάρκεια μικρότερη των 12 μηνών

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 163 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.