Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:57 μμ
 
wm small
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 17:43

Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου.

Στον Ιερό Ναό θησαυρίζεται από πολλών ετών τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, το οποίο προσέφερε ο Μακαριστός Επίσκοπος Τράλλεων κυρός Ισίδωρος και έκτοτε η εορτή του Αγίου αποτελεί δεύτερη πανήγυρη της ιστορικής αυτής Ενορίας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του Γάμου. Κατά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του Μακαριστού Επίσκοπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου, μετά του οποίου συνδεόταν με ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς και του Μακαριστού Μητροπολίτου Περγάμου κυρού Ιωάννου, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος των δύο τέκνων της αείμνηστης Λιουμπιάνας που έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο στο κρεοπωλείο που εργαζόταν στο Μεσολόγγι τον περασμένο Οκτώβριο.

Από την πρώτη στιγμή η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στάθηκε δίπλα στα δύο αυτά παιδιά που έχασαν την μητέρα τους και μετά την επιθυμία τους να βαπτιστούν ξεκίνησε την διαδικασία για να φθάσουμε στην σημερινή ημέρα. Ανάδοχοι έγιναν ο κ. Δημήτριος Κότσαρης και η κ. Κατερίνα Ζολώτα, ενώ στα παιδιά δόθηκαν τα ονόματα Δημήτριος και Αικατερίνη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με λόγους πατρικούς και καρδιακούς στον Δημήτρη και την Αικατερίνη υπογραμμίζοντας, ότι πλέον ως βαπτισμένα μέλη της Εκκλησίας θα έχουν την δυνατότητα να κοινωνούν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού και να συμμετέχουν ενεργά στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας. Τόνισε επίσης στα παιδιά ότι ο Επίσκοπος, η Ιερά Μητρόπολη και οι Ανάδοχοί τους θα στέκονται πάντα δίπλα τους, θα προσεύχονται για αυτά, θα τα προστατεύουν και θα τα στηρίζουν στην ζωή τους.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/UNXceNtUDwgDdbzR9

Διαβάστηκε 165 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.