Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:12 πμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 18:59

Δημ. Τραπεζιώτης: “Χιλιάδες κατασχέσεις συμπολιτών μας με εντολή του Δήμου Αγρινίου”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο –Υπερκομματική Συνεργασία» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου που διεξήχθη στις 29/01/2024 , έθεσε το ζήτημα της κατάσχεσης από το Δήμο Τραπεζικών Λογαριασμών συμπολιτών μας και συγκεκριμένα είπε τα κάτωθι:

«Τις τελευταίες ημέρες είμαστε αποδέκτες πολλών παραπόνων από συμπολίτες μας για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών τους λόγω χρεών προς το Δήμο Αγρινίου και σε πολλές περιπτώσεις μαζικά χωρίς καμία ειδοποίησή τους για την ύπαρξη των οφειλών αυτών. Έτσι πολλοί συμπολίτες μας ξαφνικά διαπίστωσαν ότι έλειπαν χρήματα από το λογαριασμό τους ή πηγαίνοντας στο Σούπερ Μάρκετ δεν μπορούσαν να πληρώσουν διότι η κάρτα τους ήταν συνδεδεμένη με λογαριασμό ο οποίος είχε κατασχεθεί.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι δόθηκε εντολή από το Δήμο Αγρινίου για  3000 κατασχέσεις. Σημειωτέον ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Βασίλης Φωτάκης σε επίμονη ερώτηση του κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη δεν το διέψευσε αλλά αντιθέτως ομολόγησε αποδεχόμενος ότι έχουν γίνει ήδη πάνω από 1000 κατασχέσεις και ότι θα δοθεί εντολή για άλλες 2000 κατασχέσεις.  Η κατάσχεση είναι επαχθές μέτρο για τον οφειλέτη, θίγει την προσωπικότητά του ειδικότερα αν έχει άγνοια του γεγονότος και μεταβάλει την κοινωνική του σταθερότητα. Πολύ περισσότερο σήμερα που η ακρίβεια μαστίζει την κοινωνία , που οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών και η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώθηκε με ένα φορολογικό νόμο σφαγείο για τουςαυτοαπασχολούμενους και έναν  Προϋπολογισμό που προβλέπει 6,2 δις φόρους για τα λαϊκά στρώματα.

Με τον Νόμο 5027/23 οι υπηρεσίες του Δήμου ναι μεν έχουν υποχρέωση να δίνουν εντολή στις Τράπεζες για κατάσχεση και για ποσά μικρά άνω των 50 ευρώ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ πρέπει να επιβάλλεται το μέτρο αυτό αφού έχουν ενημερωθεί  οι οφειλέτες και έχουν εξαντληθεί οι τρόποι προσέγγισής τους για ρύθμιση.

Επειδή πολλοί συμπολίτες μας παραπονιούνται ότι δεν έχουν λάβει καμία ειδοποίηση και ως εκ τούτου η αναγκαστική εκτέλεση – κατάσχεση σε βάρος των Τραπεζικών Λογαριασμών τους είναι άκυρη (Ολ. ΣτΕ 2281/2000) για το λόγο αυτό ΖΗΤΑΜΕ με ευθύνη και απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου:

·         Να άρει άμεσα τις κατασχέσεις στους λογαριασμούς των συνδημοτών μας, όπως έπραξε και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων–Καματερού.

·         Να ανακαλέσει, να σταματήσει και να μην εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για μικροοφειλές των νοικοκυριών.

·         Να περιφρουρήσει θεσμικά και πολιτικά τους υπαλλήλους του Δήμου από τις απειλές καταλογισμού της κρατικής διοίκησης.

·         Να απαιτήσει τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στρέφονται εναντίον των οικονομικά αδύναμων πολιτών μέσω των κατασχέσεων λογαριασμών.

·         Αντί η Δημοτική Αρχή να χαρατσώνει και να δεσμεύει λογαριασμούς μαζί με τις τράπεζες, να μπει μπροστά ώστε να διεκδικήσει τις χρωστούμενες  χρηματοδοτήσεις από το Κράτος που περικόπτονται εδώ και χρόνια από τους Δήμους και

·         Να διεκδικήσει μέσω της ΚΕΔΕ από την Κεντρική Διοίκηση , τα παρακρατηθέντα της νέας γενιάς που ανέρχονται περίπου 13 δις».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 183 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 22:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.