Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:05 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 09:58

Πρόσκληση Τραπεζιώτη για την υπεράσπιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου: «Όλοι στις επάλξεις»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Πρόσκληση Τραπεζιώτη για την υπεράσπιση  του Πρωτοδικείου Αγρινίου: «Όλοι στις επάλξεις», για να αποτρέψουμε μια δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή μας

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου που διεξήχθη χθες 29 Ιανουαρίου 2024 επικαιροποιήθηκε η απόφαση, που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Δεκεμβρίου 2023, σχετικά με το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ –Υπερκομματική Συνεργασία» Δημήτρης Τραπεζιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την απάντηση την οποία έδωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Μπούγας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Ζαμπάρα είναι ευδιάκριτο ότι επικρέμεται ο κίνδυνος, η δαμόκλειος σπάθη για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου.Διότι ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το Εφετείο θα παραμείνει στο Αγρίνιο και επίσης ξεκαθάρισε ότι θα γίνει παρέμβαση στον Α’ Βαθμό Δικαιοσύνης πλην όμως άφησε ανοιχτό το ζήτημα της έδρας του Πρωτοδικείου.

Συνεπώς ο Δήμος Αγρινίουμαζί με το Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου , όλους τους φορείς της πόλης και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να είναι στις επάλξεις για να αποτρέψουμε μια δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί και να προωθήσει τα τοπικά -δημοτικά συμφέροντα.Η υπόθεση των δικαστηρίων του Αγρινίου, η υποβάθμιση , περιφερειοποίηση ή και η κατάργησή τους , δεν αποτελούν συντεχνιακό πρόβλημα μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής κατηγορίας δηλαδή των δικηγόρων αλλά πρόβλημα που αφορά όλους τους επαγγελματίες , την τοπική οικονομία, το κύρος και την αξιοπρέπεια της πόλης.

Η περιοχή χάνει συνεχώς δυνάμεις. Οι Τράπεζες φεύγουν, τα ταχυδρομεία κλείνουν, η τριτοβάθμια εκπαίδευση φθίνει, χάνεται από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη. Υπάρχουν ευθύνες; Προφανώς υπάρχουν και ανήκουν  πρωτίστωςστους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και κυρίως στους κυβερνητικούς Βουλευτέςοι οποίοι απουσιάζουν παντελώς και αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των μεγάλων διεκδικήσεων και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα. Αλλά δεν είναι η ώρα τώρα να αποδώσουμε ευθύνες , τώρα πρέπει να συντονίσουμε δυνάμεις ατομικές και συλλογικές , να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία για να αποτρέψουμε την ήττα και να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα και την τιμή της πόλης».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 118 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.