Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  5:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 09:55

Aγρότες έτοιμοι για όλα: Φουλάρουν τις μηχανές των τρακτέρ και δίνουν ραντεβού στην Agrotica

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αγρότες έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν την Εθνική Οδό με τα τρακτέρ τους ταυτόχρονα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο. Συλλαλητήριο από τους Θεσσαλούς αγρότες έχει προγραμματιστεί και το μεσημέρι του Σαββάτου στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί της Πέμπτης τρακτέρ από τις Σέρρες θα εμφανιστούν στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Σερρών – Θεσσαλονίκης για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00 στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποφάσισαν θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία θα κάνουν σήμερα και οι αγρότες του βορείου Έβρου. Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στις 10:00 το πρωί στον βόρειο κόμβο και στη συνέχεια θα μπουν στην πόλη και θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κέντρο, για όση ώρα θα διαρκέσει το συλλαλητήριο.

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στο κτίριο της Περιφέρειας περνώντας με τα τρακτέρ τους μέσα από την Πάτρα.

Όσον αφορά στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας. ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Τρίτη (30.1.2024) ότι αυξάνεται έως τα 10.000 ευρώ (από 2.000) η πρώτη αρωγή για τις ζημιές οι οποίες έχουν γίνει στον εξοπλισμό.

Παράλληλα, αναγνώρισε κωλυσιεργία στην τροπολογία – που εξαγγέλθηκε από τον Νοέμβριο και κατατέθηκε μόλις προχτές – που προβλέπει να μην κόβεται το ρεύμα σε πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους και να ρυθμιστούν σε βάθος χρόνου οι οφειλές.

«Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για τη σχετική καθυστέρηση στην κατάθεση αυτής της τροπολογίας… Καθυστερήσαμε, το κάναμε όμως» δήλωσε ο πρωθυπουργός (Skai 100,3), ενώ παρέπεμψε για περισσότερες απαντήσεις σε σχέση με τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα στην Ώρα του Πρωθυπουργού, την Παρασκευή στη Βουλή.

newsit.gr

Διαβάστηκε 154 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.