Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  5:57 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 10:45

Θα πρυτανεύσει -επιτέλους- η λογική με το Πρωτοδικείο του Αγρινίου ή θα υποστούμε έναν ακόμη εμπαιγμό;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έκδηλος είναι ο αναβρασμός που επικρατεί στο νομικό κόσμο του Αγρινίου τις τελευταίες ώρες, μετά και τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, αναφορικά με τις τύχες του Πρωτοδικείου Αγρινίου.

Κι ενώ ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι πράγματι μέλλει γενέσθαι με το νέο δικαστικό χάρτη, μέχρις ότου το νομοσχέδιο να τεθεί σε διαβούλευση, θα πρέπει -επιτέλους- να τεθούν κάποια πράγματα σε μία πραγματιστική βάση, μακριά από λογικές προσκολλημένες σε τίτλους και στο «μία φορά κι έναν καιρό».

Το Αγρίνιο είναι το μεγαλύτερο αστικό και οικονομικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Ελλάδας. Αυτό είναι το γεγονός, αυτό είναι το δεδομένο. Με βάση αυτό γίνεται η όποια συζήτηση. Είμαστε στο έτος 2024.

Όταν τίθεται επί τάπητος ένα νέο νομοσχέδιο, με σκοπό και στόχο την πιο ταχεία και εύρυθμη απονομή της Δικαιοσύνης, πώς είναι δυνατόν, στο πλαίσιο αυτό, να μένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να γίνεται απείρως δυσκολότερη η ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και επαγγελματιών της Αιτωλοακαρνανίας;

Πώς είναι δυνατόν το Πρωτοδικείο που εξυπηρετεί με διαφορά το μεγαλύτερο αριθμό υποθέσεων να υποβαθμιστεί; Τι λόγο ύπαρξης θα έχουν μετά τα δικηγορικά γραφεία του Αγρινίου;

Πώς είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση -και μόνο ως ενδεχόμενο- να μην έχει η πόλη κεντρικό Πρωτοδικείο, πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που διαφαίνεται πως κανένα Εφετείο δεν καταργείται; Πώς είναι δυνατόν οι προσφάτως ανακαινισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου να μην λαμβάνονται υπόψιν σε μία τέτοια εξίσωση;

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς το Αγρίνιο έχει όλες τις προδιαγραφές. Απλά, λιτά, απέριττα.

Δεν είναι θέμα σκοπιμοτήτων, είναι απλά μαθηματικά. Και θα πρέπει κάποια στιγμή αυτός ο παραλογισμός σε βάρος του Αγρινίου να σταματήσει.

Η κοινωνία του Αγρινίου απαιτεί να πρυτανεύσει η λογική. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη που θα επιφέρει υποβάθμιση του Πρωτοδικείου του συνιστά εμπαιγμό.

Κωνσταντίνος Ρίγκος

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 245 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.