Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:50 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 19:59

Ευρεία σύσκεψη υπό τον ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη για γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευρεία σύσκεψη υπό τον ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη για γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι σε supermarkets και πύλες εισόδου της χώρας

Σε συνέχεια των σαρωτικών ελέγχων που ξεκίνησαν να διενεργούνται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, από τις 18 Ιανουαρίου, από μικτά κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, συγκαλείται ευρεία σύσκεψη, αύριο Πέμπτη στο Υπουργείο, στις 15:00 , στην οποία έχουν κληθεί:

  • ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών για αγροτικά,
  • ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Φέτας Γιάννης Βιτάλης,
  • ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Κρέατος Γιάννης Φασουλάς
  • ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Παύλος Σατολιάς,
  • ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρήστος Αποστολόπουλος,
  • ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων Τάκης Πεβερέτος και
  • ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας

Ακόμη, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, ο αντιπρόεδρος της Διεπαγγελματικής Φέτας και Εκπρόσωπος ΠΕΚ Μιχαήλ Τζιότζιος, ο Γενικός Γραμματέας της Διεπαγγελματικής Φέτας - εκπρόσωπος Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ Νικόλαος Καλιακούδας, o ταμίας της Διεπαγγελματικής Φέτας Δημήτριος Μόσχος εκπρόσωπος ΣΕΚ, ο Ιωάννης Γκουρουμπίνος, μέλος της Διεπαγγελματικής Φέτας και εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ο Αλέξανδρος Μποτός, μέλος της Διεπαγγελματικής φέτας και Εκπρόσωπος του ΣΕΒΓΑΠ, ο Νικόλαος Τάχας, μέλος της Διεπαγγελματικής Φέτας και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τυροκόμων Θεσσαλίας, ο Κωνσταντίνος Χατζάκος, μέλος της Διεπαγγελματικής Φέτας εκπρόσωπος ΣΕΒΓΑΠ, ο Μιχαήλ Σαράντης, μέλος της Διεπαγγελματικής Φέτας και εκπρόσωπος ΣΕΒΓΑΠ και ο πρόεδρος του ΠΕΚ Στέργιος Κύρτσος.

Στη σύσκεψη, υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θα συμμετέχουν, επίσης, ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥπΑΑΤ Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας και οι αντιπρόεδροι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Νεκτάριος Βιδάκης και Παναγιώτης Χατζηνικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου τα μικτά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους σε supermarkets, σε πύλες εισόδου της χώρας και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων λαμβάνονται γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία αποστέλλονται στα διαπιστευμένα εργαστήρια για περαιτέρω χημικές αναλύσεις.

Ο Υπουργός έχει διαμηνύσει, σε κάθε τόνο, ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα με στόχο την προστασία των κτηνοτρόφων, της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας και των καταναλωτών.

Διαβάστηκε 228 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία