Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:13 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 18:54

Με απόφαση Αυγενάκη ορίσθηκε το νέο ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη (ΦΕΚ  43/23-1-2024), ορίζονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) – Ν.Π.Ι.Δ., ως εξής:  

α) Τον Κυριάκο Μπαμπασίδη του Αριστείδη, Δικηγόρο, πτυχιούχο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καταγόμενο από την Κομοτηνή, ως Πρόεδρο.

β) Τον Ελευθέριο Ζερβό του Γεωργίου, Τραπεζικό, πτυχιούχο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κύπρου, καταγόμενο από το Ηράκλειο, προσωρινά, ως Αντιπρόεδρο, .

γ) Τον Ιωάννη Κουρδή του Ευσταθίου, Πολιτικό Μηχανικό, πτυχιούχο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καταγόμενο από τη Λάρισα, προσωρινά, ως Αντιπρόεδρο.

δ) Τη Μελιτίνη Οικονομάκη του Στυλιανού, Δικηγόρο, πτυχιούχο του Universita di Camerino, Camerino (Ιταλία), καταγόμενη από το Ηράκλειο, ως Γενική Διευθύντρια.

ε)  Τον Δημήτριο Καρατζά του Ευγενίου, υπάλληλο με βαθμό Α΄ του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Δημοσιονομικών Στοιχείων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ως Διευθυντή, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, τον Κωνσταντίνο Μουτσώκο  του Χριστοφόρου, ιδιώτη Οικονομολόγο, εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.

στ) Την Ασπασία Αντωνοπούλου του Όθωνος, Δημόσιο Υπάλληλο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγόμενη από την Πελοπόννησο, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της  τον Θωμά Θεοδώρου του Στέργιου, Ελεύθερο Επαγγελματία, καταγόμενο από τη Φλώρινα, ως εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.      

        ζ) Τον Ιωάννη Γλεντζάκη του Ιωσήφ, Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγόμενο από την Ασή Γωνιά Χανίων,  ως τακτικό μέλος,  με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου  του Νικολάου, Οινοποιό – Αγρότη, καταγόμενο από το Πελοπόννησο, ως εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.

       η)  Τον Ευθύμιο Σπυρίδη του Παύλου, Γεωλόγο, Β΄ Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), εκπρόσωπο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Στέφανο Δελέπογλου του Ανέστη, Κτηνίατρο, μέλος της Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων των κλάδων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εκπρόσωπο του ιδίου Επιμελητηρίου.

       θ)  Την Ανδρονίκη Άννα Βασιλούλη του Νικολάου,  εκπρόσωπο των εργαζομένων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.),  ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Ραπτόπουλο του Βασιλείου,  εκπρόσωπο των ιδίων εργαζομένων.

Αναπληρωτής του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, όταν απουσιάζει ή  κωλύεται, ορίζεται ο  Ελευθέριος Ζερβός του Γεωργίου, προσωρινός Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Η θητεία της Γενικής Διευθύντριας και των μελών του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου  είναι τριετής.

Οι θέσεις του Προέδρου και των Αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούνται προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού Προέδρου και Αντιπροέδρων σύμφωνα με το ν. 5062/2023 και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες.

Συνοπτικά βιογραφικά:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗΣ (Πρόεδρος)

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1970.

Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω.

Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, θέση που κατείχε και στο παρελθόν την τριετία 2013-2015.

 Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής.

Είναι διδάκτωρ εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας.

Κάτοχος  δύο μεταπτυχιακών στο ίδιο Πανεπιστήμιο για την Αστυνόμευση και Εγκληματολογία και για τις μεθόδους πανεπιστημιακής έρευνας και μεταπτυχιακής διδασκαλίας.

Διετέλεσε επί σειρά ετών επισκέπτης Καθηγητής στο Δ.Π.Θ, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων (δύο στην αγγλική γλώσσα) που εκδόθηκαν από τη σειρά επιστημονικών μελετών Digesta υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως:

Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Α. Μ-Θ για την διαχείριση του Πρώτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Πακέτο Ντελόρ).

Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών Franchising (Κ.Ε.Ε.F).

Νομικός Ελεγκτής στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Α.Α. (Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΕΡΒΟΣ (αντιπρόεδρος)

Ο Λευτέρης Ζερβός είναι οικονομολόγος, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

Απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής  -Λογιστικής.  Eπίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Διοίκηση  Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Στέλεχος της Αlpha Bank στο Ηράκλειο, όπου εργάζεται από 2013 έως σήμερα.

Εχει διατελέσει Υπεύθυνος Τμήματος στην Εμπορική Τράπεζα από το 2006 έως το 2013.

Από το 2019 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

΄Εχει μεγάλη εθελοντική και κοινωνική δράση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΗΣ (αντιπρόεδρος)

Ο Ιωάννης Κουρδής, από τη Λάρισα, είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα των Συγκοινωνικών ΄Εργων.

Εχει δραστηριοποιθεί στον τομέα της κατασκευής δημοσίων έργων , καθώς και στην μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων.

Είναι πρωταθλητής Ελλάδος , μέλος της Εθνικής Ομάδας Πρακτικής σκοποβολής με συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 που έγινε στην Ιταλία.

Είναι πρόεδρος του Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Α.Κ Λάρισας, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής  Διοργανώσεων ποδηλασίας (2022-2024)

Είναι μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρισας (Ε.Β.Ε.Λ).

ΜΕΛΙΤΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ( Γενική Διευθύντρια)

Η Μελιτίνη Οικονομάκη είναι δικηγόρος. Εξασκεί το επάγγελμα με ειδίκευση στο Αστικό και Ποινικό Δίκαιο από το 2009 έως και σήμερα.

Από το 2019  έως το 2019 έως το 2023 ήταν Γ.Γ του  Ν.Π.Ι.Δ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Από το 2021 έως σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηκόντων Διοικητή του Δ.Σ του Ν.Π.Ι.Δ του ΕΟΚΑΝ

Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια  διαπραγμάτευσης για δικηγόρους, καθώς και Εγκληματολογίας – Ψυχολογίας.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ( μέλος ΔΣ εκπρόσωπος ΥΠΑΑΤ)

Η Ασπασία Αντωνοπούλου, από το Αίγιο, είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Τμήμα:Δημόσιας Διοίκησης).

Από το 2004 έως και σήμερα είναι   μόνιμος υπάλληλος στην Δ.Υ.Π..Α. (τέως Ο.Α.Ε.Δ. μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ).

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών 

Από  το 2002 έως και σήμερα  μέλος  του ΕΜΑ (Ενιαίο Μητρώο Αξιολογητών)

Μέλος της Επιτροπής κληρώσεων του ΟΠΑΠ (ΦΕΚ 69/ΥΟΔΔ/04-02-2021) και

Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Κ.Α και μέλος του Δ.Σ. (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών , Σπύρος Λούης- Ν.Π.Ι.Δ. σύμφωνα με το ΦΕΚ 42/ΥΟΔΔ/28-01-2022) έως και την ημερομηνία παραίτησης στις 31-08-2023.

Διαβάστηκε 220 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία