Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:56 πμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 18:37

Σταμενίτης: «Το 2024 θα είναι η χρονιά αλλαγών που θα δώσουν ώθηση στον πρωτογενή τομέα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα δεδομένα στη καλλιέργεια της Κερασιάς στον Νομό Πέλλας, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Άγρα, Βρύττων και Νησίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυλλοβόλων και Οπωροφόρων Δένδρων  Νάουσας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, παραβρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης τόνισε ότι το 2024 θα είναι μια χρονιά πολύ σημαντική για τον αγροτικό κόσμο, καθώς μέσα στο έτος θα ψηφισθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ΕΛΓΑ, μια αναγκαία μεταρρύθμιση ώστε ο Οργανισμός να μπορεί να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική κρίση και να καλύψει τις ανάγκες των παραγωγών. Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με επικεφαλής τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, εργάζεται συστηματικά πάνω στις αλλαγές που θα επέλθουν και σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες και να ξεκινήσει η διαβούλευση με τους όλους τους εμπλεκομένους.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός μίλησε για την ανάγκη ενημέρωσης των παραγωγών αναφορικά με τα οικολογικά σχήματα αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρουν συνολικά οι δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2023 -2027), σημειώνοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες. Τόνισε δε, ότι οι νέες πρακτικές που υιοθετούνται και στις οποίες οδηγούνται οι παραγωγοί μέσα από το νέο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ, θα οδηγήσουν σε πιο παραγωγικές καλλιέργειες, ανθεκτικότερες στις νέες καιρικές συνθήκες αλλά και σε μείωση του κόστους παραγωγής.

Όσον αφορά την καλλιέργεια κερασιού, ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας Διεπαγγελματικής που θα στηρίξει την καλλιέργεια και θα την ενδυναμώσει στις αγορές, ενώ παράλληλα στάθηκε και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να προωθηθεί η πιστοποίηση του προϊόντος, χαρακτηρίζοντας το κεράσι, τον «κόκκινο χρυσό» για την περιοχή της Πέλλας.

Διαβάστηκε 248 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία