Σάββατο, 4η Μαίου 2024  10:08 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 15:00

Όταν ο μικρός Γρηγόρης βρήκε πορτοφόλι στο Αγρίνιο - μία ωραία ιστορία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

Περιγραφή μιας μικρής ιστορίας, ενός μικρού ήρωα που έλαβε σωστή ανατροφή και διδάχτηκε, πρωτίστως από τους γονείς του αλλά και από τους δασκάλους του στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, αρχές και αξίες. Όχι μόνο τις έμαθε αλλά και τις εφαρμόζει στην ζωή του.

Χθες Τετάρτη απόγευμα, ενώ ο πατέρας του (Α.Φ.) οδηγούσε για να πάει τον μικρό Γρηγόρη (πρώτης Δημοτικού), σε προπόνηση ποδοσφαίρου, αντιλήφθηκε σε πεζοδρόμιο ερημικής τοποθεσίας-περιοχή Σταδίου στο Αγρίνιο-κάτι που έμοιαζε με πορτοφόλι. Ζήτησε από τον πατέρα του να σταματήσει.
Εκείνος του έκανε το χατίρι, ο μικρός κατέβηκε και γύρισε κρατώντας ένα πορτοφόλι γεμάτο με πιστωτικές κάρτες και πολλά χρήματα. (Πάνω από 500 Ευρώ).

Ο πατέρας του τον ρώτησε «τι κάνουμε τώρα;» και ο Γρηγόρης χωρίς να σκεφθεί κάτι άλλο, είπε στον πατέρα του να βρουν τον άνθρωπο που το έχασε και να του δώσουν το πορτοφόλι πίσω!

Εκείνος εξήγησε στον γιό του ότι το πιο σωστό είναι να παραδώσουν ότι βρήκε στην Αστυνομία, η οποία γνωρίζει την ασφαλή διαδικασία επιστροφής. Ο μικρός συμφώνησε και μετά την προπόνησή του πήγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου στον αρμόδιο Αξιωματικό παρέδωσαν το πορτοφόλι. Ο Αστυνομικός μίλησε με τον Γρηγόρη σχετικά με την εύρεση του πορτοφολιού. Θαύμασε τις απαντήσεις του μικρού ήρωα και συνεχάρη τον πατέρα του για την τιμιότητα που δίδαξε στα παιδιά του. Επέμεινε να είναι παρών ο μικρός όταν βρεθεί ο άνθρωπος που έχασε το πορτοφόλι του.

Πράγματι πολύ σύντομα μετά από μερικά τηλεφωνήματα του Αστυνομικού βρέθηκε ο ιδιοκτήτης Χ.Α. και πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας. Έκπληκτος από την άμεση επιστροφή του πορτοφολιού του, ευχαρίστησε τον Γρηγόρη, τον πατέρα του και τους Αστυνομικούς που τον έψαξαν και τον ειδοποίησαν για την εύρεση. Πιο πολύ χάρηκε που χάρις στις άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας δεν πρόλαβε να ακυρώσει τις κάρτες του και να μπει στην διαδικασία επανέκδοσης.

Ο μικρός Γρηγόρης χάρηκε επίσης που ένας άνθρωπος βρήκε αυτό που έχασε, χάρις στην παρατηρητικότητά του και στην τιμιότητα που διέπει την οικογένειά του.

Μάλιστα είπε στον πατέρα του ότι θα προτιμούσε να χάσει την προπόνηση του, προκειμένου να μην είναι σε αγωνία ο άνθρωπος που έχασε το πορτοφόλι του όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του.

Όλη η οικογένεια και οι συγγενείς του μικρού Γρηγόρη χάρηκαν και είναι υπερήφανοι για την πράξη του αυτή που τιμά όλους τους.

Μακάρι το παράδειγμα και τις αρχές του να ακολουθήσουν και οι συμμαθητές του. Και μεγαλώνοντας να γίνουν ευσυνείδητοι πολίτες που τόσο ανάγκη τους έχει η κοινωνία μας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 466 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.