Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:03 μμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 20:16

Αντίο κυρία Μαίρη, το Αγρίνιο σου χρωστάει και οφείλει να τα κάνει πράξη.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην κυρία Μαίρη Χρυσικοπούλου δεν αρμόζει ένας απλός αποχαιρετισμός,

Απεναντίας η πόλη μας, το Αγρίνιο, χρωστάει στη Κυρία Μαίρη (Το Κ με κεφαλαίο),

Κυρία Μαίρη, το Αγρίνιο σου χρωστάει ότι συνέλεξες και διέσωσες τη νεότερη και  σύγχρονη ιστορία του στο Λαογραφικό-Ιστορικό-Φιλολογικό Μουσείο.

Κυρία Μαίρη, το Αγρίνιο σου χρωστάει όμως μια μεγάλη συγγνώμη γιατί από το 1975 που ήσουν ενεργός πολίτης τον κόπο σου τον είχες σε μια αποθήκη με τα υπόλοιπα δραστήρια μέλη των συλλόγων που δραστηριοποιούσουν αντί να σου παρέχει ένα παλάτι…ένα μουσείο.

Κυρία Μαίρη, το Αγρίνιο σου χρωστάει διότι ανέσυρες, διέσωσες και υπομνημάτισες τα απομνημονεύματα της γυναίκας του Χατζόπουλου Σάννυ Χαίγκμαν. Έτσι διασώθηκε ένα πολύτιμο υλικό για τον  λογοτέχνη σύμβολο της πόλης.

Κυρία Μαίρη, το Αγρίνιο σου χρωστάει γιατί ήσουν παρούσα σε κάθε σημαντικό γεγονός της πόλης, μοιραζόσουν τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισες και από τις σπουδές σου και από τα βιώματά σου σε αυτή την πόλη. Και ναι Κυρία Μαίρη “τα έχωνες” (επίτρεψε μου τη φράση) όπου χρειαζόταν και οι άλλοι σφυρίζαν αδιάφορα.

Κυρία Μαίρη, το Αγρίνιο σου χρωστάει γιατί άφησες σε επισκέψιμη κατάσταση το πιο παλιό αρχοντικό της πόλης από το 1869.

Κυρία Μαίρη, το Αγρίνιο σου χρωστάει, σου χρωστάει, σου χρωστάει….θα λείψεις όμως πολύ από αυτή την πόλη, θα λείψει το πρότυπο της μαχητικής Αγρινιώτισσας που με πολιτισμό μαχόταν και αγαπούσε την πόλη.

Θα λείψεις σε αυτή την πόλη…γι’ αυτό αλίμονο στην πόλη αυτή αν δε στεγάζει το κόπο που διέσωζες και δεν φτιάξει επιτέλους ένα σύγχρονο Λαογραφικό-Ιστορικό-Φιλολογικό Μουσείο.

Αντίο Κυρία Μαίρη, θα μας λείψεις σε όλους.

Ηλίας-Λίνος-Υφαντής

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 358 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.