Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  8:37 πμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 19:30

Επιχειρήματα για τη διαμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της Αιτωλ/νίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

1.-Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση μεταρρυθμίσεων. Η Αιτωλ/νία σε ανάστατη αμηχανία και ανημποριά να υπερασπίσει τα συμφέροντά της, αδυνατεί να διατηρήσει κάποια εναπομείναντα κεκτημένα όπως είναι το Εφετείο. Έχασε τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο και πολλές Σχολές. Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή έρχομαι να βοηθήσω με επιχειρήματα όχι μόνο να μη χαθεί το Εφετείο αλλά και να εδραιωθεί μόνιμα.

2.-Πληροφορίες που λένε ότι η Ναύπακτος διεκδικεί τηλεματική λειτουργία Πρωτοδικείου νομίζω είναι προς θετική κατεύθυνση αν γίνουν και άλλες κινήσεις παράλληλα. Πρέπει και η Αμφιλοχία να διεκδικήσει Πρωτοδικείο σε συνεργασία με Βόνιτσα ώστε οι δημότες τους να μη υπάγονται άλλοι στη Λευκάδα και άλλοι στην Άρτα. Άμεσα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι Δήμαρχοι η έστω η πλειοψηφία αυτών και να ζητήσουν ακρόαση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Οι μεγάλες αποστάσεις της Αιτωλ/νίας από την Πάτρα είναι ένα ισχυρό επιχείρημα.

3.-Οι Δήμαρχοι δεν πρέπει να αρκεσθούν μοιρολατρικά μόνο σ’ αυτά αλλά να σπεύσουν ταχέως να μιλήσουν με τον Δήμαρχο Αγράφων τον οποίο ακόμα και αν δεν πείσουν, να ζητήσουν να μιλήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων. Οι δημότες του Δήμου Αγράφων έχουν συμφέρον να μη διανύουν τεράστιες αποστάσεις για το Εφετείο Λαμίας αφού τους βολεύει να υπαχθούν δικαστικά στην Αιτωλ/νία. Πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βρει απήχηση. Από την άλλη η πολιτεία οφείλει να σκύβει και να κατανοεί τα προβλήματα των κατοίκων της ορεινής περιφέρειας και να ανταποκρίνεται με ανάλογη κατανόηση και πολιτική. (Διευκρινίζω ότι οι Αγραφιώτες έχουν πολλούς λόγους να θελήσουν την υπαγωγή τους στην Αιτωλ/νία όπως λόγοι υγειονομικοί αφού το θεωρούμενο μεγάλο νοσοκομείο Λαμίας είναι πολύ μακριά σε σύγκριση με το επίσης μεγάλο νοσοκομείο Αγρινίου. Η υγειονομική υπαγωγή των Αγράφων στην Αιτωλν/νία θα λύσει και το πρόβλημα του μακρινού ταξιδιού σκουπιδιών τα οποία θα γίνουν δεκτά στην Αιτωλ/νία. Υπάρχουν σε συνδυασμό και άλλοι λόγοι όπως οι κάθε είδους συναλλαγές στο Αγρίνιο όπου τους βολεύει να κατεβαίνουν.)

4.-Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ρωτήσω τον Δήμαρχο Αγρινίου πως δέχεται τόσα χρόνια οι δημότες κάποιων Κοινοτήτων να υπάγονται στο Πρωτοδικείο Καρπενησίoυ? Πως δέχεται περί τους 10.000 δημότες σου των 20 κοινοτήτων της Αρακύνθου, της Μακρυνείας και του Αγγελοκάστρου διευκολυνόμενοι να φθάνουν στο Αγρίνιο με αστική συγκοινωνία της πόλης μας, επαναλαμβάνω πως δέχεται να υπάγονται πολεοδομικά, εφοριακά, αστυνομικά και κυρίως δικαστικά στο Μεσολόγγι? Δεν γνωρίζει τι αρνητικές επιπτώσεις έχουν αυτές οι υπαγωγές για τους δημότες και για την πόλη του Αγρινίου? Δεν γνωρίζει ότι έτσι εμφανίζεται το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου μεγάλο και το Πρωτοδικείο Αγρινίου μεγαλύτερο μεν, όχι όμως πολύ μεγαλύτερο από του Μεσολογγίου?

5.-Δηλώνω διαθεσιμότητα συμβουλευτικά στον κάθε δήμαρχο η άλλον παράγοντα που θα θελήσει να του υποδείξω την τέχνη του εφικτού που πρέπει εφαρμόσουν. Τα ερωτήματα κύριοι είναι αμείλικτα και χρήζουν πρωτοβουλιών για να πείτε έμπρακτα και με δράση ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Αναμετρηθείτε λοιπόν με τις ευθύνες σας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΜΑΚΡΗΣ

Διαβάστηκε 690 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 11:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία