Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  12:53 πμ
 
wm small
Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 19:26

2023: Το έγκλημα στα Τέμπη, οι φωτιές και οι πλημμύρες – Τα γενονότα που «στιγμάτισαν» τη χρονιά που «φεύγει» (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το 2023 φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος του, και κάνοντας μια ανασκόπηση της χρονιάς που «φεύγει», αξίζει να φέρουμε πάλι στο προσκήνιο κάποια από τα γεγονότα που το «στιγμάτισαν», όπως το έγκλημα στα Τέμπη, οι φωτιές που έκαναν «στάχτη» χιλιάδες στρέμματα πράσινου και κατοικίες αλλά και οι φονικές πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, το 2023, σημειώθηκαν:

Το έγκλημα στα Τέμπη με συνολικά 57 νεκρούς εκ των οποίων τα περισσότερα θύματα ήταν νέα σε ηλικία, καθώς επέστρεφαν για τις σπουδές τους στην Θεσσαλονίκη από το τριήμερο της Αποκριάς.

Οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην χώρα μας το καλοκαίρι, και οι μεγάλες φωτιές που ακολούθησαν σε Ρόδο, Αττική και Έβρο, κάνοντας «στάχτη» χιλιάδες στρέμματα πράσινου αλλά και κατοικίες.

Η κακοκαιρία Daniel που προκάλεσε αρχικά τεράστιες καταστροφές στην πόλη του Βόλου και στην συνέχεια μετέτρεψε τον κάμπο της Θεσσαλίας, μέρος της πόλης της Λάρισας καθώς και τα χωριά Παλαμάς, Βλοχός και Μεταμόρφωση σε μια απέραντη λίμνη.

Το βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του 2023 από το UpStories:

pronews.gr

Διαβάστηκε 377 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 03:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.