Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:17 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 18:12

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Σε ένα ματς με λίγες φάσεις, πολλά λάθη, σημαντικές επεμβάσεις από Καπίνιο και Κλέιμαν, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός έμειναν στο... μηδέν (0-0), με τους Αγρινιώτες να φεύγουν χαμογελαστοί από τους Ζωσιμάδες καθώς στο τελευταίο τέταρτο έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαυρία.

Χωρίς νικητή και σκορ έληξε το ντέρμπι της ουράς που έγινε στους «Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα παραχώρησε στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του «λευκή» ισοπαλία στον Παναιτωλικό.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ξεκίνησε με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη, Τσαούση τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Τζίνο, Καραχάλιο στον άξονα, τους Ροσέρο, Τζίμα στα άκρα και τον Παμλίδη κοντά στον φορ Μπάλαν.

Τα «καναρίνια» είχαν τον Καπίνο στο τέρμα, τους Μαλή, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν τριάδα στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχον αριστερό, τους Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδη, Χουάνπι στον άξονα και τον Φ. Ντουάρτε κοντά στον «φουνταριστό» Ζοάο Πέδρο.

Πιο απειλητικός ο ΠΑΣ, ο Καπίνο κράτησε το «μηδέν» στις αρχές του ματς

Σέντρα λοιπόν σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο ματς, όπου το άγχος «κυριαρχούσε» εκατέρωθεν. Κυρίως στα πρώτα 10 λεπτά γίνονταν λάθη επί λαθών, αλλά με την πάροδο του χρόνου ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν περισσότερη ενέργεια, έπαιρναν τις δεύτερες μπάλες κυρίως στον άξονα με τους Καραχάλιο, Τζίνο και άρχισαν να παράγουν φάσεις, καθώς οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να «παγώσουν» το ρυθμό.

Οχι ότι ο αγώνας διακρίνονταν από κάποιο ιδιαίτερα «τρελό» τέμπο, όμως οι Γιαννιώτες ήταν πιο δραστήριοι και απείλησαν αρχικά στο 12΄με τον Τζίμα που από πλάγια θέση βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο και στη συνέχεια στο 21' με τον Μπάλαν, με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Σε αμφότερες των περιπτώσεων όμως ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν.

Μετά το 25' πήρε μέτρα στο γήπεδο ο Παναιτωλικός

Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου περίπου οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και κυρίως άρχισαν να «κερδίζουν» περισσότερες προσωπικές «μονομαχίες». Ο Μλάντεν, κατά πρώτο λόγο, όπως και άλλοι των «μετόπισθεν» plus τον Μπαλντασάρα στον άξονα έλεγχαν τον χώρο ευθύνης τους (o Ρουμάνος έκανε ένα κομβικό stop επί του Ροσέρο), οργάνωναν από την πίσω ζώνη και έτσι τα «καναρίνια» «φλέρταραν» με το γκολ στο 33', όταν σε κεφαλιά του Μπ. Ντουάρτε σε στατικό, ο Σόρια απομάκρυνε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό πως οι τελικές στο 21' ήταν 4-0 για τον ΠΑΣ και στην ανάπαυλα 5-3, όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Ο Κλέιμαν είπε «όχι» στον Φ. Ντουάρτε

Σέντρα στο δεύτερο μισό και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο δραστήριοι. Ο Χουάνπι μπήκε στην «εξίσωση» της αναμέτρησης, άρχισαν να κρατούν μπάλα και στο 60' άγγιξαν το 0-1, όταν ο Φ. Ντουάρτε βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στα καρέ του ΠΑΣ, πλάσαρε, ο Τσαούσης του έβαλε την κόντρα και η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα του, όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε δύσκολα. Ευρύτερα ο Παναιτωλικός παρουσιάζονταν πιο δραστήριος και ένα κλικ έλεγχε τα τεκταινόμενα εντός του γηπέδου.

Με παίκτη παραπάνω από το 82' ο ΠΑΣ, ο Καπίνο φώναξε πάλι... παρών

Με αυτά τα δεδομένα αρχίσαμε να φτάνουμε προς το φινάλε, όμως όλα άλλαξαν στο 82'. Ο Μαυρίας που πέρασε ως αλλαγή στο 70' είδε από μία κίτρινη στο 80' και το 82', αποβλήθηκε και ο ΠΑΣ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Πλέον και στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο οι τακτικές... πάνε περίπατο, αφού πρωταρχικό μέλημα για τους γηπεδούχους ήταν προφανώς να το εκμεταλλευτούν και για τους φιλοξενούμενους να πάρουν πάση θυσία τον βαθμό.

Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το φινάλε (90΄+6') το ματς παίζονταν στο μισό των «κυανοκίτρινων», ο «Αγιαξ της Ηπείρου» γέμιζε συνεχώς στα καρέ του Καπίνο όμως τόσο εκείνος όσο και οι αμυντικοί του «καθάριζαν» κάθε επικίνδυνη στιγμή. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μόνο μία φορά σε θέση βολής, αλλά ο Ελληνας πορτιέρε είπε «όχι» στον Ροσέρο στο 90'+1' και ο αγώνας δεν είχε σκορ.

MVP: Θέλει και ρώτημα; Ο Καπίνο. Ο Ελληνας πορτιέρε προχώρησε σε τρεις σημαντικές επεμβάσεις (επί των Τζίμα, Μπάλαν, Ροσέρο), ήταν σταθερότατος και κράτησε το μηδέν.

Στο ύψος του: Από τον ΠΑΣ πολύ καλό ματς έκαναν οι Καραχάλιος, Σόρια, στον Παναιτωλικό ο Μλάντεν.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπάλαν. Η άμυνα του Παναιτωλικού τον «αισθάνθηκε» μόνο στη φάση του 21' και τα στόπερ των φιλοξενούμενων πήραν τις περισσότερες,ναέριες και μη, «μονομαχίες» με τον Ρουμάνο φορ.

Η «γκάφα»: Την έκαναν Μπ. Ντουάρτε και Ροσέρο στην ίδια φάση, στο 40'. Αρχικά ο Αργεντινός στόπερ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και επέτρεψε στον αντίπαλό του να πατήσει στα καρέ, όμως εκείνος δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο Μλάντεν τον ανέκοψε σωτήρια.

Το «στραγάλι»: Στο 68' ακυρώθηκε σε ροή αγώνα γκολ Μπάλαν καθώς ο Παμλίδης που του έκανε την κεφαλιά πάσα ήταν εκτεθειμένος και το VAR «συμφώνησε». Ο Μαυρίας δέχθηκε δύο κίτρινες από το 80' ως το 82' και αποβλήθηκε.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στη «γενική εικόνα» ο ΠΑΣ ήταν πιο δραστήριος, όμως μετά το 20'-25' απείλησε ξανά ουσιαστικά στις καθυστερήσεις. Βέβαια όταν κορυφαίος του γηπέδου είναι ένας πορτιέρε, τότε η αντίπαλη ομάδα δικαιούται να τα «βάζει» με την τύχη της. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη στο 11 vs 11, οι «καθαρές» ευκαιρίες 3-2 για τους γηπεδούχους.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης (76’ Κιάκος), Καραχάλιος, Τζίνο (90’ Ριένστρα), Τζίμας (64΄Λεό), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (76΄Κόντε)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μαλής, Μπρ. Ντουάρτε, Μλάντεν (70’ Σενγκέλια), Λιάβας, Τορεχόν, Χουάνπι (90’ Τσιγγάρας), Μπαλντασάρα (74’ Πέρες), Χατζηθεοδωρίδης, Φρ. Ντουάρτε (70’ Μαυρίας), Πέδρο (74’ Καρέλης)

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 227 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.