Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  2:10 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 18:55

Τέσσερα σημάδια που σε προειδοποιούν ότι είσαι σε λάθος σχέση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αγάπη είναι μια ισχυρή δύναμη. Αλλά ακόμα και το πιο φλογερό πάθος δεν μπορεί να συγκρατήσει μια σχέση που απλά δε λειτουργεί.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι σε μία τέτοια σχέση, εδώ είναι 4 τρανταχτά σημάδια ότι πρέπει να φύγεις από αυτήν!

Μαλώνετε όσο συχνά περνάτε καλά, αν όχι περισσότερο

Αν και ένας επαναλαμβανόμενος καυγάς δε σημαίνει απαραίτητα το τέλος μιας σχέσης, θα ήταν καλό να μιλήσετε με έναν θεραπευτή σχέσεων και να λάβετε βοήθεια εάν δεν μπορείτε να ξεπεράσετε έναν συγκεκριμένο καυγά. Είναι επίσης καλό να δίνετε προσοχή στο πόσο συχνά μαλώνετε γενικότερα, και αν πρόκειται επίσης για πολλά άλλα θέματα εκτός από το συγκεκριμένο. Εάν το 50% της σχέσης και πάνω είναι καβγάδες, τότε το μέλλον της σχέσης δεν είναι πολύ καλό.

Συγκρατείς κομμάτια του εαυτού σου

Δεν αισθάνονται όλοι άνετα με το να ανοίγονται και αυτό είναι εντάξει. Μερικοί άνθρωποι είναι φυσικά πιο εξωστρεφείς από άλλους. Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο να είστε φυσικά συγκρατημένοι και να συγκρατείτε συνειδητά λεπτομέρειες για τη ζωή σας, είτε πρόκειται για τις φιλοδοξίες σας είτε για μέρη του παρελθόντος σας. Εάν διστάζεις να είσαι ο πλήρης εαυτός σου κοντά στον σύντροφό σας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν πιστεύεις ότι θα σε υποστηρίξει ο άλλος σε αυτή την περίπτωση.

Συνεχίζεις να θέλεις να αλλάξεις τον σύντροφό σου

Ορισμένοι άνθρωποι αποδέχονται τις διαφορές του άλλου νωρίς ή χωρίζουν, υπάρχουν επίσης «άνθρωποι που δεσμεύονται σε μια σχέση και νιώθουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν όποιες διαφορές έχουν με αυτό το άτομο». Στη συνέχεια, καθώς περνούν τα χρόνια, απογοητεύονται όταν δεν μπορούν να ξεπεράσουν αυτές τις διαφορές — ή που ο σύντροφός τους δεν μπορεί να αλλάξει. Έτσι, εάν είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση και προσπαθείς συνεχώς να προσαρμόσεις τον σύντροφό σου ώστε να γίνει το άτομο που θέλεις να είναι, είναι πιθανό σημάδι ότι η σχέση απλά δε λειτουργεί.

Ο ένας ή και οι δύο από εσάς αλλάξατε

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ένα ή και τα δύο άτομα μπορούν να αλλάξουν δραστικά. Ένα άτομο μπορεί να αλλάξει γνώμη για την απόκτηση παιδιών ή να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας. Ή μπορεί απλώς να συνειδητοποιήσουν ότι θέλουν εντελώς διαφορετικά πράγματα στη ζωή. Αν αναρωτιέστε γιατί αισθάνεστε μπερδεμένοι με τη σχέση σας, μια καλή ερώτηση που πρέπει να κάνετε είναι “Έχει αλλάξει το άλλο άτομο με κάποιο τρόπο ή έχω αλλάξει εγώ;”. Το τι θα κάνετε στη συνέχεια θα ποικίλλει ανάλογα με τις αλλαγές και το πόσο άνετα είναι ο καθένας από τους δύο με την προσαρμογή. Μπορεί να είναι μια ανατροπή που θα οδηγήσει σε μια ζωή μαζί ή ένα σημάδι ότι οι δρόμοι σας πρέπει να χωρίσουν εδώ.

pronews.gr

Διαβάστηκε 242 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα