Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  3:04 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 20:28

158 οικολογικά σχήματα σε όλη την ΕΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Eco-schemes: εξέλιξη της πράσινης αρχιτεκτονικής της ΚAΠ.

Τα οικολογικά συστήματα είναι μια σημαντική νέα παρέμβαση στην πράσινη αρχιτεκτονική της ΚAΠ , απαιτώντας από τα κράτη μέλη να χρησιμοποιούν ένα μέρος των άμεσων πληρωμών τους για σκοπούς κλίματος, περιβάλλοντος και καλής διαβίωσης των ζώων, καθώς και για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής. 

Αυτή η καινοτομία πολιτικής βρίσκεται στα αρχικά της στάδια, καθώς τα Στρατηγικά Σχέδια της ΚAΠ (ΣΧΣ) τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2023 και οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη εισαγάγει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών οικολογικών συστημάτων σε όλη την αγροτική Ευρώπη.

Οι πληρωμές οικολογικού καθεστώτος υπόκεινται στην προσαρμογή των πράξεών τους από γεωργούς και διαχειριστές γης, ώστε να εφαρμόζουν βιώσιμες πρακτικές που υπερβαίνουν τις τυπικές απαιτήσεις για πληρωμές βάσει της έκτασης και των ζώων στο πλαίσιο και των δύο ταμείων της ΚAΠ ( ΕΓΤΕ και ΕΓΤΑΑ ).

Τα κράτη μέλη διαθέτουν συνολικά 44,7 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την περίοδο 2023-2027 σε οικολογικά συστήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν πρόσθετα περιβαλλοντικά ή κλιματικά αποτελέσματα. Συνολικά, τα κράτη μέλη εισήγαγαν 158 οικολογικά σχήματα το 2023 στα 28 στρατηγικά σχέδια της ΚΓΠ.

Επειδή τα οικολογικά συστήματα είναι νέα σε αυτήν την περίοδο της ΚAΠ, έχουν προκύψει ορισμένα ζητήματα στα αρχικά στάδια της εφαρμογής τους. Ορισμένα από τα κύρια ζητήματα υλοποίησης που εντοπίστηκαν  εξετάζονται μέσω της Θεματικής Ομάδας Δικτύου ΚΓΠ της ΕΕ για τα οικολογικά συστήματα. Μια φιλόδοξη ατζέντα για τη Θεματική Ομάδα περιλαμβάνει την εξέταση του τρόπου βελτιστοποίησης του σχεδιασμού και της εφαρμογής οικολογικών συστημάτων.

Διαβάστηκε 121 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία