Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:09 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 22:07

Παροχή πρόσβασης στο νέο πληροφοριακό σύστημα εγγυήσεων προέλευσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Μητρώο Εγγυήσεων Προέλευσης που διαχειρίζεται ο ΔΑΠΕΕΠ, ως ο εντεταλμένος φορέας της πολιτείας, λειτουργεί ήδη από τον Αύγουστο 2023 σε νέο πληροφοριακό σύστημα.

Μέσα από αυτό το νέο πληροφοριακό σύστημα δίνεται η δυνατότητα σε παραγωγούς από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας να διασυνδεθούν με τα Ευρωπαϊκά Μητρώα των Εγγυήσεων Προέλευσης μέσω του ΗUΒ που λειτουργεί ο ΑΙΒ.

Ο ΔΑΠΕΕΠ καλεί τους Κατόχους Λογαριασμού Εγγυήσεων Προέλευσης να επιβεβαιώσουν την υφιστάμενη εγγραφή τους και στο νέο πληροφοριακό σύστημα και να δηλώσουν τα στοιχεία των εκπροσώπων τους. Έτσι θα αποκτήσουν την απαραίτητη πρόσβαση με νέα κωδικοποίηση για τους ιδίους και τους χρήστες που θα ορίσουν.
Ταυτόχρονα οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Κατόχων Λογαριασμού θα υπογράψουν και την σχετική σύμβαση που είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο του ΑΙΒ και προβλέπεται από το Νομικό και Ρυθμιστικό Πλαίσιο.

Οι Κάτοχοι Λογαριασμού θα κληθούν να καταβάλουν το τέλος εγγραφής στο Νέο Πληροφοριακό Σύστημα μετά την σχετική έγκριση του καταλόγου των τελών του Μητρώου Εγγυήσεων Προέλευσης από την Ρυθμιστική Αρχή.

Τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση δημόσια παρουσίαση του νέου πληροφοριακού συστήματος και εκπαίδευση των Χρηστών.

Διαβάστηκε 271 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία