Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  8:24 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 14:03

Το ταξίδι για την Ιθάκη……….

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ταξίδι για την Ιθάκη……….

Γράφει η  Σπυριδούλα Κοταντάκη-Φάκα, Φιλόλογος
Υποψήφια του συνδυασμού Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών

 

Μέσα σ’ ένα προεκλογικό κλίμα συναλλαγής, ανεντιμότητας, εμφανών και αφανών δωροδοκιών, υποσχέσεων, υπόπτων μεταγραφών, πλαστών ταυτοτήτων, προγραμμάτων προχειρότητας και αντιγραφής, ειρωνειών, αδίστακτων ψεμάτων, ψηφοθηρικής  χρησιμοποίησης των Ρομά από κάθε γωνιά της Αττικής, και …μέσα σε όλο αυτό το τοξικό περιβάλλον, ο συνδυασμός Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία πολιτών, με επικεφαλής την Όλγα Δασκαλή μη έχοντας σχέση με τα παραπάνω, άντεξε και κατέλαβε την 4η θέση. Ένας πραγματικός άθλος όλου του συνδυασμού, που αναγνωρίστηκε από πολλούς, κατόπιν εορτής.

Ο συνδυασμός μας έδωσε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αλήθεια, σεβόμενος τις δημοκρατικές αρχές, τους αντιπάλους και την εκλογική διαδικασία. Άτομα και ομάδα με αρχές και γνώσεις, χωρίς κομματική ομπρέλα, γιατί δεν τη χρειαζόμαστε. Η προσωπικότητά μας, ο τρόπος ζωής μας και η επαγγελματική μας πορεία ήταν και είναι η ασπίδα μας. Ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν ήταν για μας προεκλογικό σλόγκαν αλλά τρόπος ζωής και βίωμα και γι’ αυτό αγωνιστήκαμε.

Βρεθήκαμε ανάμεσα σε Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες και τώρα ανάμεσα σε επισφαλές δίλημμα για την ηγεσία του δήμου. Μας πολέμησε ακόμη και υποψήφιος που αυτοαποκαλείται «προοδευτικός», ταμπουρωμένος  πίσω από την ταμπέλα ενός μισοδιαλυμένου κόμματος. Επιστράτευσε παλιούς και νιόβγαλτους  βουλευτές να επικυρώσουν την «εντιμότητά του», την «εμπειρία» του και την «προοδευτικότητά του». Ουσιαστικά, να επισφραγίσουν τον διαλυτικό του ρόλο, τον ρόλο του «δούρειου ίππου» για τον συνδυασμό μας, λες και δεν τον ήξεραν. Αλλά …«έστι Δίκης οφθαλμός, ος τά πάνθ’ ορά».

Αγαπητοί ψηφοφόροι του συνδυασμού μας,

Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτόν τον προεκλογικό ορυμαγδό μάς στηρίξατε και σταθήκαμε ακλόνητοι/ες στις αρχές μας και περήφανοι/ες. 

Ευχαριστώ από καρδιάς την επικεφαλής του συνδυασμού μας και μαθήτριά μου, Όλγα Δασκαλή για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό της, καθώς και τους συνυποψήφιους/ες-συνταξιδιώτες/σσές μου στο προεκλογικό, πολυτάραχο αλλά ωραίο για εμάς «ταξίδι».

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους/ες όσους/ες με την ψήφο τους τίμησαν τον συνδυασμό μας  και ιδιαίτερα όλους και όλες εσάς, γνωστούς και άγνωστους, που με εμπιστευτήκατε.

Πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας έσπειρε το σπόρο για κάτι καλύτερο για το μέλλον του δήμου μας, ο οποίος πραγματικά αξίζει πάρα πολύ περισσότερα.

…………………………………………………………….

«Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.

Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,

Ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν».   Κ. Καβάφης.

Σπυριδούλα Κοταντάκη-Φάκα
Φιλόλογος
Υποψήφια του συνδυασμού 
Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών
Διαβάστηκε 342 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 16:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία