Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  1:06 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 22:02

Σε κλίμα ΝΙΚΗΣ και ενθουσιασμού υποδέχθηκαν τον Δήμαρχο στην Κατοχή Κώστας Λύρος: «Την αγάπη που μου δείχνετε εγώ θα σας την γυρίσω πίσω!»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Η Κατοχή και οι Οινιάδες θα είναι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, ακολουθώντας την πορεία προόδου που χάραξε η «Δημιουργική Ανατροπή» για το Δήμο μας».

Σε κλίμα ενθουσιασμού οι δημότες υποδέχθηκαν τον Κώστα Λύρο, Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή» στην Κατοχή, σε μια προεκλογική συγκέντρωση που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στη Δ.Ε Οινιαδών.

Στις 9 Οκτώβρη συνεχίσουμε το έργο μας, είπε ο Κώστας Λύρος και ευχαρίστησε για την θερμή και μαζική υποδοχή όλους, λέγοντας «Η  Κατοχή έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι ένας ιδιαίτερος τόπος. Γνωρίζω  πολύ καλά την αξία και τη δύναμη που έχει ετούτος ο ευλογημένος τόπος».

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να δώσουν το «παρών» στις εκλογές επιλέγοντας τη σταθερότητα, τη γνώση, το νοικοκύρεμα, την εμπειρία και το σχέδιο που αποδεδειγμένα η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια για να κάνει τον τόπο καλύτερο και έκανε μια αναδρομή στα πεπραγμένα της διοίκησής του, τα προηγούμενα 4 χρόνια, τόσο όσον αφορά την Κατοχή αλλά και γενικότερα τον Δήμο, υπενθυμίζοντας παράλληλα και τα εμπόδια που συνάντησε, πανδημία, φωτιά ΧΥΤΑ, πλημμύρες κ.α που φρέναραν το έργο του  «Σήμερα, στέκομαι  απέναντί σας όχι για να ψάξουμε δικαιολογίες στα προβλήματα που κληρονομήσαμε ή στα έκτακτα γεγονότα που αντιμετωπίσαμε, αλλά για να σας πούμε τι κάναμε για την Κατοχή. Η  Κατοχή έχει περήφανους και καλοσυνάτους ανθρώπους , έχει φυσική ομορφιά , έναν απέραντο κάμπο, τον Ποταμό Αχελώο, τη  μοναδική παραλία στο Διόνι , τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο . Παλέψαμε για την Κατοχή , με εποικοδομητική  συχνή και συνεχή παρουσία  παρά τα εμπόδια . Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» και βελτιώσαμε πολλά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας για καλύτερη πρόσβαση των αγροτών στα χωράφια τους. Το μεγάλο έργο της αγροτικής  οδοποιίας  είναι σε εξέλιξη.  Πριν την λήξη της θητείας μας θα παραδώσουμε  πάνω  από 50 χιλ. αγροτικών δρόμων σε όλο το Δήμο. Προχωρούμε στο μεγάλο έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Οινιαδών και της σύνδεσης του με το αποχετευτικό δίκτυο της Κατοχής. Προχωρήσαμε τη μελέτη για την υδροδότηση από τον Άγιο Δημήτριο. Εξασφαλίσαμε τη ρευματοδότηση και υδροδότηση καθώς και αποκατάσταση του δρόμου για το αρχαίο θέατρο «Οινιαδών».

Δημιουργήσαμε  νέο ΚΔΑΠ, ανακαινίσαμε του Κοινοτικό  Κατάστημα, αναβαθμίσαμε  και φωτίσαμε την  άνω πλατεία, επεκτείναμε  το  φωτισμό  στον δρόμο του γηπέδου , στον δρόμο του ΕΠΑΛ, στη Διώρυγα , στο Νεκροταφείο, ξεκίνησε και το μεγάλο έργο της αποκατάστασης των περισσοτέρων  «κρίσιμων»  δρόμων στο χωριό, έργο προϋπολογισμού  250.000 ευρώ. Επίσης, ξεκίνησε  το έργο της οδοποιίας στο κάμπο Λεσινίου .Τα πρώτα χιλιόμετρα θα πέσουν τώρα και έχουμε επίσης  ετοιμάσει την δέσμευση των κονδυλιών  για να συνεχιστεί το έργο για να καλύψει  όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες  γεωργών και κτηνοτρόφων . Αντικαταστήσαμε  το  φωτισμό με σύγχρονους λαμπτήρες τύπου LED  στην περιμετρική και στη γέφυρα μέχρι την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τοποθετήσαμε εναέριο  φωτισμό σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου. Επίσης αποκαταστήσαμε  το δρόμο για την παραλία  Διόνι. Χορηγήσαμε άδειες  στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Διόνι. Αναδείξαμε  την  «Κιούλια» , την συντηρήσαμε και την φωτίσαμε. Αναδείξαμε το «διαμάντι» μας, το Νεώριο και η Κατοχή επί των ημερών μας έζησε μοναδικές στιγμές κύρους . Πετύχαμε μάλιστα να εγγραφεί   στον κατάλογο των  μνημείων  όπου κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού θα συμπεριλαμβάνει στις εκδηλώσεις του . Καθιερώσαμε τη γιορτή κρασιού  στην Κατοχή και ξαναζωντανέψαμε την  ξεχασμένη πάνω πλατεία»

 «Σας θέλουμε κοντά μας να πραγματοποιήσουμε μαζί το όραμα για έναν Δήμο  με πολλά και καινοτόμα έργα»  υπογράμμισε ο Κώστας Λύρος παρουσιάζοντας το σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για την επόμενη πενταετία, με έργα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, ώστε να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους, να δημιουργούν και να προκόβουν «από την επόμενη κιόλας ημέρα θα δουλέψουμε σκληρά  για να πετύχουμε: Την ανάπλαση άνω –κάτω πλατείας και παραποτάμιας οδού. Την ανάπλαση και  επέκταση πεζόδρομου μέχρι την γέφυρα ανατολική και δυτική πλευρά, έως την διώρυγα Ζαχαρία και τον ηλεκτροφωτισμό . Την ανάπλαση  του ιστορικού Μνημείου Κούλιας  Θεοδώρα ή Κυρά Βασιλικής και ανέγερση προτομής στον  περιβάλλοντα χώρο. Την κατασκευή πεζοδρομίου  στο δρόμο Κατοχής αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών με κατασκευή και ποδηλατόδρομου, από θέση Αγία Σωτήρα έως την είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου . Την  επέκταση και αναθεώρηση σχεδίου πόλεως  ανατολικά και βόρεια της Κατοχής. Επίσης,  εξετάζουμε την πρόταση για μελέτη και κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στον Πεταλά. Επέκταση αγροτικής οδοποιίας στην θέση  Αγίου Νικολάου –Λεύκα. Ανάπλαση του δασυλλίου  Κατοχής.   

 Και τέλος  δεσμευόμαστε να ενώσουμε τον Αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών με το μοναδικό μοναστήρι της Παναγίας Λεσινιώτισσας μέσω της επέκτασης της διαδρομής  του έργου που έχει ξεκινήσει και θα  διασχίζει τον κάμπο του Λεσινίου.  Είναι  ένα έργο  που θα συνδυάσει την  παραγωγική  δύναμη  μας με  τον αρχαιολογικό και το θρησκευτικό  πλούτο μας»

 Ο Κώστας Λύρος κάλεσε τους δημότες να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δώσουν στον τόπο το μέλλον που του αξίζει και να βάλλουν στο περιθώριο όσους «βούλιαξαν» τον δήμο και προσέβαλαν τον τόπο, τα νέα φιντάνια, όπως είπε,  που αξιοποιούν όσα τους έμαθαν οι μέντορές τους και όσους δηλητηριάζουν  και διαιρούν την κοινωνία για να επιβιώσουν πολιτικά .

«Πάντα κοιτούμε στα μάτια τον δημότη και πάντα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, όσο σκληρή και να είναι, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ και εργαζόμαστε μόνο προς όφελος των δημοτών και όχι για το προσωπικό μας συμφέρον» είπε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος ευχαριστώντας από καρδιάς τους συνδημότες του για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους και που με την παρουσία τους επισφράγισαν ότι η Κατοχή, οι Οινιάδες και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου  θα είναι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, ακολουθώντας την πορεία προόδου που χάραξε η «Δημιουργική Ανατροπή». «Η ώρα της Κατοχής  έφτασε. Σας καλώ να στείλουμε το μήνυμα παντού. Σε ολόκληρο τον δήμο Πάμε  μαζί σε κάθε γειτονιά , σε κάθε χωριό. Να μην χαθεί ούτε μια ψήφος . Η  μεγάλη νίκη είναι στα χέρια μας» κατέληξε ο Κώστας Λύρος σε πανηγυρικό κλίμα.

 Με εντυπωσιακό τρόπο θα ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή»  με μια μεγάλη συγκέντρωση  και  ομιλία του Κώστα Λύρου, την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023 στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στις 8.30 το βράδυ, στην οδό θυσίας, που θα δώσει το σύνθημα νίκης για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Διαβάστηκε 310 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία