Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  12:24 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 15:21

Κώστας Λύρος: Ι.Π. Μεσολογγίου - Πλήθος κόσμου στην πλατεία / Ο συνδυασμός της νίκης επιλέγει να αντιμετωπίζει τις επιθέσεις από σκοτεινά κέντρα με ήθος και ευπρέπεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί συνεχίζουμε. Πριν 4 χρόνια από αυτό εδώ το σημείο όλοι εμείς εδώ, δώσαμε μια υπόσχεση και ένα όρκο. Τον όρκο της αλήθειας, της υπευθυνότητας, της σκληρής δουλειάς και της ενότητας. Και μπορώ να σας πω με συγκίνηση και υπερηφάνεια ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας», τόνισε ο Κώστας Λύρος στο ξεκίνημα της ομιλίας του χθες το βράδυ, 3 Οκτωβρίου στην προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή» στο Αιτωλικό, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθος κόσμου.

Ζήτησε από τους συμπολίτες του ισχυρή εντολή για να πάρει δύσκολες αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πρόοδο του τόπου και τους ευχαρίστησε για την συγκινητική παρουσία τους «Το μήνυμα που στέλνουμε όλοι εμείς εδώ απόψε αντηχεί από άκρη σε άκρη του δήμου. Είναι προάγγελος της νίκης στις 8 Οκτωβρίου. Ο προάγγελος μιας μεγάλης ΝΙΚΗΣ!».

Ο Κώστας Λύρος, εν μέσω χειροκροτημάτων και ενθουσιασμού, μίλησε για τα θετικά που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού, επισημαίνοντας ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες πραγματοποιήθηκαν πολλά και τέθηκαν οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον «Βάλαμε προτεραιότητα τα μεγάλα έργα που θέλουν χρόνο. Τις υποδομές που έλειπαν αλλά χωρίς αυτές δεν πας πουθενά. Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Αυτόν που βάζει γερές βάσεις πραγματικής προόδου. Με σχέδιο και διαφάνεια ώστε να πιάνει τόπο το δημοτικό χρήμα. Η ανάπτυξη φίλοι μου θέλει κόπο, χρειάζεται προϋποθέσεις, όχι επιφανειακές επικαλύψεις. Κι έπρεπε να ξετυλιχθούν πολλά κουβάρια μπερδεμένα στο Δήμο μας. Ο δήμος σήμερα αποπνέει αισιοδοξία και εμπιστοσύνη»

Αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες του Δήμου για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα καθώς και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής. Μίλησε για τα έργα που υλοποιήθηκαν αλλά και για μία σειρά από έργα που έχουν προγραμματιστεί και θα εξελιχτούν το αμέσως επόμενο διάστημα «Τα προηγούμενα χρόνια με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στην δημοτική ενότητα Αιτωλικού δώσαμε λύσεις σε πολλά προβλήματα. Με πρώτο και μέλημά μας τη Λιμνοθάλασσα με έργα ύψους 22 εκ. €. Είμαστε υπερήφανοι γιατί εμείς είμαστε αυτοί που δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε τη μεταφορά των λυμάτων από το Αιτωλικό στον Βιολογικό καθαρισμό των Οινιαδών, ο οποίος εκσυγχρονίζεται και αυτός. Προχωρήσαμε στον φωτισμό των εισόδων της πόλης και σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις. Ανακαινίσαμε πλήρως το Δημοτικό Κατάστημα Αιτωλικού. Αναμορφώσαμε την κεντρική πλατεία, το παρκινγκ στην περιμετρική, το στάδιο του Αιτωλικού και τα αποδυτήρια, προχωρήσαμε σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στα Ρεμπάκια, στην Αστροβίτσα, στη Rigips, στο Κοιμητήριο, στον Αι Γιάννη.

Βελτιώσαμε την πρόσβαση προς το ιστορικό μοναστήρι της Αγία Αγάθης. Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στην περιοχή του Αι Γιάννη με ασφαλτοστρώσεις, φωτισμό και παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους. Μελετήσαμε, δημοπρατήσαμε και εκτελούμε πολλά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας στο Χρυσοβέργι, το Κεφαλόβρυσο, τη Σταμνά, τον Άγιο Ηλία, μεριμνήσαμε για τη διάσωση και ανάδειξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου και μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων αναβαθμίσαμε στους τομείς αυτούς την περιοχή.

 Ο Κώστας Λύρος κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν το παραγόμενο έργο με το έργο άλλων θητειών και να μην δώσουν άλλη ευκαιρία σε ανθρώπους που τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια έβαζαν εμπόδια στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και η μόνη τους επιθυμία είναι να γαντζωθούν στην εξουσία. «Σε καιροσκόπους που νοιάστηκαν, όταν είδαν ότι ανεβαίνει ο τόπος, ότι υπάρχουν χρήματα στο ταμείο του δήμου. Σε ανεύθυνους που τάζουν τα πάντα στους πάντες χωρίς αναστολές. Σε αλαζόνες που κρύβουν τον ένοχο παρελθόν τους, καταστροφολογούν, συκοφαντούν. Σε νεόκοπους που τα ξέρουν όλα και παρουσιάζουν ανεφάρμοστες εκθέσεις ιδεών. Γνωριζόμαστε καλά σε τούτο τον τόπο! Ξέρουμε ποιοι είναι. Δεν θα τους επιτρέψουμε να γκρεμίσουν όσα με κόπο και ιδρώτα χτίσαμε αυτά τα χρόνια Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας σύρουν ξανά στη μιζέρια και την παρακμή» είπε με νόημα.

Παραδέχθηκε ότι έγιναν και λάθη, αλλά και ποιος δεν κάνει όταν δουλεύει, είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η επόμενη πενταετία θα βρει το Δήμο απαλλαγμένο από πολλά προβλήματα, με γρήγορο βηματισμό και ενδεικτικά αναφέρθηκε στα έργα της επόμενης ημέρας «Πρώτη προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση των αντλιοστασίων, βελτίωση των οδών Εθνικής Αντίστασης και 25ης Μαρτίου, ολοκλήρωση της μεταφοράς του Αστυνομικού τμήματος. Μετατρέπουμε το μουσείο Κατράκη σε πολυχώρο αντάξιο των μοναδικών έργων, των προσδοκιών και των δυνατοτήτων του. Προωθούμε και διεκδικούμε τα έργα για την διάσωση των γεφυριών, την ανάπλαση της περιμετρικής του Αιτωλικού και της βόρειας όχθης των ανατολικών γεφυριών. Αξιοποιούμε τον ιαματικό πλούτο στα Ρεμπάκια με την υπάρχουσα μελέτη αναγνώρισης και θα εξωραΐσουμε τις παραλίες του Αιτωλικού. Επιταχύνουμε την μετεγκατάσταση των Ρομά με συντονισμένη προσπάθεια. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με περισσότερα έργα υποδομών και περισσότερους βελτιωμένους δρόμους.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα χωριά του Αιτωλικού με πλήθος λειτουργικών παρεμβάσεων. Το Κεφαλόβρυσο, το Χρυσοβέργι, η Σταμνά, ο Άγιος Ηλίας, τα Φραγκουλαίικα θα τύχουν της φροντίδας μας. Δημιουργούμε χώρους παρκινγκ, παιδικές χαρές, χώρους άθλησης και στοχευμένες αναπλάσεις. Προωθούμε λύση για το αποχετευτικό πρόβλημα της Σταμνάς και αξιοποιούμε την γραφική της παραλία καθώς και την διαπλάτυνση της Ε.Ο. Μεσολόγγι-Αιτωλικού με πρόβλεψη για ποδηλατοδρόμο στάσεις παρατηρητηρίων, αλλά και του τμήματος Αιτωλικό – Νεοχώρι με αναπλάσεις και φωτισμό».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ζήτησε για μια ακόμη φορά ισχυρή εντολή, λέγοντας ότι την Κυριακή αυτά που θα πρέπει να μετρήσουν οι πολίτες στο δρόμο για την κάλπη είναι, πως αυτή η δημοτική αρχή δούλεψε και πέτυχε τους στόχους και πως προσωπικά ο ίδιος, ποτέ δεν κρύφτηκε, πολέμησε τις παθογένειες, δεν συμβιβάστηκε παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε και το σημαντικότερο δεν είπε ψέματα στους συνδημότες του. «Υπερασπίστηκα την αλήθεια και με πάθος τα συμφέροντα του Αιτωλικού και του Δήμου μας» είπε φανερά συγκινημένος κλείνοντας και τα λόγια του δημάρχου έγιναν δεκτά από τον κόσμο με θέρμη και αλλεπάλληλα χειροκροτήματα.

Ο Κώστας Λύρος θα μιλήσει σήμερα, Τετάρτη, 4/10 στο Ευηνοχώρι (καφενείο Μουζακίτη), την Πέμπτη, 5/10 στην Κατοχή (καφενείο Ζαχαριά θέση ΠΛΑΤΑΝΟΣ) και ολοκληρώνει τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών την Παρασκευή, 6/10 με μεγάλη συγκέντρωση-ομιλία στο Μεσολόγγι (Οδός Θυσίας).

Το βίντεο απο την συγκέντρωση στο Αιτωλικό

 

Διαβάστηκε 286 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία