Κυριακή, 12η Μαίου 2024  9:58 πμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 23:02

Ο ΠΑΟΚ πρότεινε το ημιαυτόματο οφσάιντ και goal-line technology στο ΔΣ της Super League

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ΠΑΟΚ πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League την Τρίτη να υιοθετηθεί και από την Ελλάδα το σύστημα VAR στο οποίο εφαρμόζεται με το ημιαυτόματο οφσάιντ καθώς και το σύστημα goal-line technology.

Δύο σημαντικές προτάσεις κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο διοικητικό συμβούλιο της Super League την Τρίτη, αμφότερες σχετικές με τη διαιτησία και τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η πρώτη πρόταση αφορά την ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ που λειτούργησε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και το οποίο περιορίζει την ανάμιξη του ανθρώπινου παράγοντα στον έλεγχο μιας φάσης για οφσάιντ.

Η έτερη πρόταση αφορά το σύστημα goal-line technology, που ενημερώνει άμεσα τον διαιτητή αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή της εστίας.

Η λίγκα από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει και τα δύο συστήματα ως προς το κόστος και θα επανέλθει, δείχνοντας εν πρώτοις θετική.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου για το ζήτημα του αρχιδιαιτητή, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ζήτησε την παραίτηση του Ζοάο Καπέλα, ο οποίος αποτελεί τον διευθυντή VAR στην ΚΕΔ και ήταν άμεσος συνεργάτης του πρώην αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστηκε 290 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.