Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  6:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 10:22

Οι δουλειές, άλλο ένα μείζον θέμα που δεν θίγει κανείς στις εκλογές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Κάποια στιγμή σε αυτήν εδώ την στήλη της “Σ” είχαμε αναφέρει το μέσα παράδοξο να μην ασχολείται κανείς υποψήφιος σε παρουσιάσεις, ομιλίες, προγράμματα κλπ, σε δύο μείζονος σημασίας ζητήματα. Την παραβατικότητα (ειδικά την νεανική) και το έλλειμμα στην ένταξη των ρομά.

Η νεότερες εξελίξεις δείχνουν ότι ένα κύμα παραβατικότητας και βίας έχει πέσει πάνω στην ελληνική νεολαία με επαναλαμβανόμενα περιστατικά ωμής βίας, ξυλοδαρμούς και μπούλινγκ σε αδύναμους, με την συνοδεία μάλιστα κάμερας που μετά ανεβάζει το “θέαμα” στα κοινωνικά δίκτυα.

Η περιοχή μας δεν έχει και λίγα τέτοια περιστατικά αλλά στον δημόσιο λόγο μένουν ασχολίαστα. Κι όμως προ ημερών ένα σχολείο του Αγρινίου έμεινε μια εβδομάδα σε κατάληψη, υπήρξε αναβρασμός, ακόμη και…σούζες με μηχανάκι στο προαύλιο! Όλα πέρασαν κάτω από τα…ραντάρ και του Τύπου αλλά και των διεκδικητών της τοπικής εξουσίας.

Ας είναι. Το εμπεδώσαμε, αυτά τα θέματα κάνουν “τζιζ” γιατί αν τα πιάσει ένας υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να απολογηθεί για την “ακραία συντηρητική” ατζέντα του. Πάμε παρακάτω στα οικονομικά που είναι όλοι καλοί;

Πως γίνεται να έχεις οικονομία σε ένα Δήμο αν δεν έχεις εισοδήματα (όχι συντάξεις κι επιδόματα…) αν δεν υπάρχουν εταιρείες και μάλιστα μεγάλες; Το μοντέλο της μικρής επιχείρησης άντεξε πολλά χρόνια και ακόμη κρατάει αλλά ούτε διατηρεί ούτε φέρνει πληθυσμό. Ειδικά αν δεν υπάρχει λιμάνι, στρατός, πανεπιστήμιο, τουρισμός τι άλλο μπορεί να υπάρξει εκτός από μεγάλες μονάδες ή  μια μαζική στροφή στην παραγωγή που μοιάζει σχεδόν αδύνατη;

Λοιπόν, υπάρχει κάποιος να μας πει πώς θα φέρει κάποια επιχείρηση στο Αγρίνιο; Ας μην είναι γίγαντας, ας έχει 30 θέσεις εργασίας!

Θα δώσει κίνητρα, θα δώσει δωρεάν δημοτική γη, θα παρακαλέσει τους φίλους των υπουργών που είναι επιχειρηματίες, θα πάει στο εξωτερικό να κάνει “προμόσιον”; Τι θα κάνει;

Ανάθεμα κι αν ξέρει κανείς…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 402 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 10:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία