Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  12:13 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 23:07

Τρία νηπιαγωγεία από Αγρίνιο και Καστράκι «υιοθέτησαν» σχολείο της Θεσσαλίας- η αξιέπαινη δράση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αποκαρδιωτική παραμένει η κατάσταση στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλία με τις καταστροφές να είναι μεγάλες και φυσικά να περιλαμβάνουν και πολλά σχολεία.

Εκπαιδευτικοί ωστόσο από όλη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί με πολλούς τρόπους για τη στήριξη των συναδέλφων τους και των σχολικών μονάδων στη Θεσσαλία και σε αυτό το πλαίσιο  νηπιαγωγοί από κάθε μεριά της χώρας ξεκίνησαν την καμπάνια  «γίνε ανάδοχος σχολείου».

Ουσιαστικά η καμπάνια απευθύνεται σε νηπιαγωγεία των οποίων εκπαιδευτικοί και γονείς συλλέγουν γραφική ύλη, βιβλία και παιχνίδια και βοηθούν τους συναδέλφους τους σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία να «στήσουν» ξανά τις σχολικές μονάδες τους.

Στο Αγρίνιο είναι σε εξέλιξη η σχετική κινητοποίηση και τρία νηπιαγωγεία της περιοχή- το 1ο, το 18ο και το νηπιαγωγείο Καστρακίου -έχουν γίνει ήδη ανάδοχοι και υιοθετούν το νηπιαγωγείο Προαστίου Καρδίτσας το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει ένα ακόμη σχολείο.

«Έχουμε κινητοποιήσει γονείς και κηδεμόνες για να γίνει αυτή η δράση. Υπάρχει επικοινωνία με το σχολείο στην Καρδίτσα και ετοιμάζουμε και ατομικά δωράκια για κάθε παιδάκι», σχολίασε στο agrinionews η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου Ρούλα Καλφούντζου. Μάλιστα, γονέας θα μεταφέρει εθελοντικά τα όσα συγκεντρώθηκαν.

Η συνεισφορά γονέων και κηδεμόνων είναι μεγάλη και σκοπός μέσα από αυτή την πράξη είναι να διδαχθούν τα παιδιά την έννοια της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Κάθε Νηπιαγωγείο που θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή αναλαμβάνει ένα από τα πληγέντα νηπιαγωγεία και συλλέγει υλικό. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος στον ιστότοπο «Περί Νηπιαγωγών», με  διαχειρίστρια την Μαρίνα Ζαχαριά.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 418 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 23:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.