Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  9:26 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 14:45

Μεγάλη αποδοχή του Θανάση Λύρου από τους συμπατριώτες μας της Αθήνας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των συμπατριωτών μας της Αθήνας στην προεκλογική ομιλία του Θανάση Λύρου, υποψηφίου Δημάρχου με τον Συνδυασμό «Ανάπτυξη για όλους», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ρουμελιωτών, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Σε μια πυκνή επιχειρημάτων και θέσεων ομιλία του ο Θανάσης Λύρος ξεδίπλωσε τον σχεδιασμό των Πυλώνων Ανάπτυξης του Συνδυασμού μας και τόνισε πως «το πρόγραμμα, που συνδιαμορφώσαμε και διανείμαμε στους συμπολίτες μας πρώτοι απ’ όλους, θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο την επόμενη κιόλας των εκλογών».

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς έχουμε ιστορία ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο. Άλλοι έχουν διαχειριστεί τις τύχες του Δήμου, απέτυχαν να φέρουν αποτέλεσμα και σήμερα ξαναζητάνε ψήφο. Δεν πρέπει να τους εμπιστευθούμε ξανά».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής της Ν.Δ. του Νομού μας, Θανάσης Παπαθανάσης, ο οποίος, ως παλαιός έμπειρος αυτοδιοικητικός, συνεχάρη τον Θανάση Λύρο για την απόφασή του να αγωνιστεί κοντά στην κοινωνία ως υποψήφιος Δήμαρχος, έχοντας ήδη προσφέρει για πολλά χρόνια στο Μεσολόγγι, και δεσμεύτηκε πως την επόμενη μέρα θα συνεργαστεί μαζί του «για να πάει το Μεσολόγγι, που όλοι αγαπάμε, ψηλά».

Τον λόγο έλαβε στην συνέχεια ο γεωπόνος, πρώην Γενικός Δ/ντής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, αιρετός Νομάρχης Άρτας, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και συμμαθητής τού Θανάση Λύρου, Γεώργιος Παπαβασιλείου, που αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Θανάση Λύρου, σημειώνοντας την εντιμότητα, την ανιδιοτέλεια, το αυτοδημιούργητο, το ανήσυχο πνεύμα και το πάθος της διεκδίκησης του ανδρός. Εξήρε την εντιμότητά του, την βαθειά του γνώση σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Περιβαλλοντικής συνείδησης και παρότρυνε τους παρισταμένους συμπολίτες του να στείλουν στην θέση του Δημάρχου τον Θανάση Λύρο, «τον άξιο άνθρωπο, αυτόν που μπορεί να εκφράσει την κοινωνία και έχει γνώση, εμπειρία, κρίση και πάνω απ’ όλα καθαρότητα».

Τους προλογισμούς συνέχισε η Μεσολογγίτισσα φιλόλογος, Μίνα Μουχτούρη, υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά, η οποία, παρ’ ότι δεν ζει το Μεσολόγγι, παρατήρησε πως η πρωτεύουσα το Νομού μας έχει όψη ρημαγμένης πόλης, δήλωσε πως είναι δίπλα στον Θανάση Λύρο και πως θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το έργο του. Του ευχήθηκε από καρδιάς να εκλεγεί Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και να κάνει το Μεσολόγγι αγνώριστο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Αττικής «Η Έξοδος», Χρήστος Χούτας, έκλεισε τον κύκλο των παρεμβάσεων, ευχόμενος από καρδιάς ο Θανάσης Λύρος να είναι ο αυριανός Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Μετά την ομιλία του, ο Θανάσης Λύρος είχε ετοιμάσει μια ξεχωριστή τιμή στο πρόσωπο του αείμνηστου βουλευτή Αιτω/νίας και Υπουργού, Χριστόφορου Στράτου, δια του  παρισταμένου γιου του, Κων/νου, για όσα ο πατέρας του έχει προσφέρει στο Μεσολόγγι. Ο Κων/νος Στράτος, παραλαμβάνοντας από τον Θανάση Λύρο ένα αντίγραφο της εικόνας της Εξόδου και δημοσιεύματα εκείνης της εποχής που αφορούσαν τον πατέρα του, από το προσωπικό αρχείο του υποψηφίου Δημάρχου, δήλωσε συγκινημένος για την τιμή στον πατέρα του. Επιβεβαίωσε πως όντως εκτιμούσε και συμπαθούσε ιδιαίτερα τον Θνάση Λύρο, και πως, πλην του ΤΕΙ Μεσολογγίου, θα ήθελε να είχε κάνει πολλά περισσότερα για το Μεσολόγγι, το οποίο λάτρευε για την ιστορία και τον πολιτισμό του. Ευχήθηκε στον Θανάση Λύρο να είναι αυτός ο επόμενος Δήμαρχος και δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του θα σταθούν δίπλα του, με όποια υποστήριξη μπορούν να παράσχουν για να πετύχει.

Διαβάστηκε 398 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία