Δευτέρα, 13η Μαίου 2024  7:29 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 22:11

Κανονικά οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο Αγρίνιο-συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κανονικά θα γίνουν αύριο οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο Αγρίνιο.

Η ανακοίνωση:

«Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, “για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)». Αυτό είναι το σύνθημα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, εμπνευσμένο από το ποίημα “Όπως ο Κερέμ” του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του: «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;».

Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που «ταξιδεύει» ήδη σε όλη την Ελλάδα, στο νομό μας οι εκδηλώσεις του, θα κορυφωθούν στο Αγρίνιο το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει

  • 20:45 :Συναυλία με τους Ινέδμων
  • 21:30: Πολιτική συγκέντρωση: Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • 22:00:Μεγάλη συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα
  • 00:00: Λαϊκό γλέντι με τους Ανδρέα Φούκα, Νεκτάριο Αποστολιώτη, Σωτήρη Γκεβετζέ, Γιώργο Καρακώστα, Κουτσούμπα Κάρπο, Φραγκάκη Κωνσταντίνο, Αλέκο Στασινό

Στο χώρου του Φεστιβάλ θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή, περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης, έκθεση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, παιδότοπος και στέκι μαθητών.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Στην εκδήλωση του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο, στο Αγρίνιο αύριο Σάββατο 9 Σεπτέμβρη θα γίνεται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι «ακραίο φαινόμενο είναι η πολιτικής τους, που αφήνει ανοχύρωτο το λαό!».

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:
 Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι.
 Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί.
 Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.
 Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντιλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά
υγείας).

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα παραδοθούν στο Εργατικού Κέντρο Αγρινίου, ώστε να σταλούν στους πληγέντες.

Διαβάστηκε 392 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.