Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:21 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 11:36

Από την Αμφιλοχία στην κορυφή των Αυστριακών Άλπεων! (εικόνες & βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την 31η Ιουλίου 2023 ο Αλέξανδρος Ζαβιτσάνος με καταγωγή από την Αμφιλοχία, κατάφερε να πατήσει στην ψηλότερη κορυφή των Αυστριακών Άλπεων και την 6η ψηλότερη εθνική κορυφή της Ευρωπαϊκής ηπείρου, το επιβλητικό Grossglockner σε υψόμετρο 3.798 μ.

Όπως σημειώνεται στο irafina, ο Αλέξανδρος είναι αξιωματικός του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας και μαζί με την σύζυγό του Κορίνα έχουν κατακτήσει πέραν των περισσότερων ψηλότερων κορυφών της Ελλάδας και πολλές κορυφές σε βουνά του εξωτερικού.

Ο Αλέξανδρος (V.I.P. μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων) αναχώρησε την 28/07/2023 μαζί με τη σύζυγό του με προορισμό το Τιρόλο της Αυστρίας. Την 30/07/2023 ξεκίνησαν την ανάβαση στο Grossglockner με αρκετές εναλλαγές του καιρού.

Σε υψόμετρο 2.801 μ. συναντήθηκαν με ολιγομελής ομάδες ορειβατών και αφού παρέλαβαν επιπλέον εξοπλισμό συνέχισαν την ανάβαση εν μέσω βροχής.

Σε υψόμετρο 3.070 μ. εισήλθαν στον παγετώνα “Kodnitzkees” και αναρριχήθηκαν στα 3.454 μ. στο “Adlersruhe” κάτω από την βραχώδη πυραμοειδή κορυφή.

Η απότομη αλλαγή υψομέτρου μέσα στην ίδια μέρα επηρέασε την Κορίνα και η “Νόσος των Όρεων” την καθήλωσε εκεί.

Ξημερώματα 31/07/2023 ο Αλέξανδρος μαζί με μια μικρή ομάδα Αυστριακών και άλλων εθνικοτήτων επιχείρησε την τελική αναρρίχηση στην κορυφή.

Την 07:50 ώρα Αυστρίας ο Αλέξανδρος βρίσκονταν στον σταυρό του Grossglockner σε υψόμετρο 3.798 μ. και σήκωσε την γαλανόλευκη στην ψηλότερη κορυφή των Αυστρια-κών Άλπεων.

Πολλά συγχαρητήρια και ευχόμαστε στον Αλέξανδρο και την Κορίνα καλές και ασφαλείς αναβάσεις στο μέλλον και πάντα ψηλά!!!

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από karvasaras.gr

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 345 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 11:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.