Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  1:54 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 19:16

Στο Αγρίνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι – «Δεν ανταποκρίνεται ο κόσμος»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αγρίνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι – «Δεν ανταποκρίνεται ο κόσμος» όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας σχολιάζει τη μικρή συμμετοχή του κόσμου στους αγώνες. «Έρχεται» τον Σεπτέμβριο του 2024 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Seniors με τη συμμετοχή 380 αθλητών σύμφωνα με την “Συνείδηση”. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα:  

Ξεκινά σήμερα το μεσημέρι στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Συνολικά 60 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα θα προσφέρουν θέαμα σημειώνοντας παράλληλα και επιδόσεις! Οι αθλητές του συγκεκριμένου αθλήματος περνούν τους περισσότερους μήνες στο Αγρίνιο για να μπορούν να προπονηθούν στη λίμνη Στράτου που έχει τις πλέον κατάλληλες προδιαγραφές για το άθλημα σε όλη την Ελλάδα!

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι Χριστιάνα Μάμαλη μιλώντας στη «Σ» τόνισε τη σπουδαιότητα και τις προεκτάσεις που δημιουργούνται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας το να υπάρχουν θεατές στους αγώνες που διοργανώνονται στη λίμνη Στράτου.

Εξίσου σημαντικό είναι πως την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2024 θα διοργανωθεί στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στη λίμνη Στράτου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Seniors (+35 ετών), στο οποίο θα συμμετάσχουν 380 αθλητές!

Οι αθλητές αυτοί μαζί με τα επιτελεία τους και τις οικογένειές τους θα διαμείνουν στο Αγρίνιο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ενώ μέσα από τη διοργάνωση αυτή η περιοχή του Αγρινίου θα προβληθεί στη χώρα του εκάστοτε αθλητή από τους 380!

Η κα. Μάμαλη μιλώντας στη «Σ» τόσο για τη διοργάνωση που ξεκινά σήμερα, όσο και γενικότερα για το άθλημα σε συνάρτηση με την περιοχή τονίζει:

Η Χριστιάνα Μάμαλη

«Θα συμμετάσχουν συνολικά 60 αθλητές που είναι από όλη την Ελλάδα, από τα Γιάννενα, την Αττική, τον Πόρο, το Πόρτο Χέλι και όχι μόνο, από πολλές περιοχές της χώρας. Η διεξαγωγή Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων στη λίμνη Στράτου ξεκίνησε το 1998 και πραγματοποιούνταν συνεχώς μέχρι και το 2014, έγινε μια παύση για κάποια χρόνια και ξεκίνησαν και πάλι το 2020. Το ευχάριστο και παρήγορο για το άθλημα είναι πως πλέον συμμετέχουν και πολύ μικροί αθλητές, κάτω δηλαδή των 12 ετών, κάτι δηλαδή που σημαίνει πως δημιουργείται η νέα γενιά αθλητών. Οι συμμετοχές αυτές υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον για το άθλημα, αλλά και για την περιοχή του Αγρινίου. Οι κάτοικοι του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής πρέπει να στηρίζουν τις διοργανώσεις αυτές και ο μόνος τρόπος για να το κάνουν αυτό είναι να έρθουν στη λίμνη Στράτου και να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μόνο αυτό. Η φυσική παρουσία, το να υπάρχουν δηλαδή θεατές, σημαίνει ότι βρίσκουμε ευκολότερα χορηγούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται για μεγάλο αριθμό θεατών και μαζί με τους χορηγούς «έρχονται» και τα κεφάλια για να αναπτύξουμε περισσότερο και το άθλημα και κυρίως τις εγκαταστάσεις που είναι στη λίμνη Στράτου. Δυστυχώς όμως οι κάτοικοι του Αγρινίου δεν ανταποκρίνονται, δεν έρχονται δηλαδή να παρακολουθήσουν τους αγώνες, παρά το γεγονός ότι το άθλημα είναι θεαματικό. Μετά τη λήξη των αγώνων οι αθλητές συνεχίζουν τις προπονήσεις στη λίμνη Στράτου. Οι αθλητές μένουν στο Αγρίνιο μέχρι και τον Νοέμβριο, διακόπτουν για δύο περίπου μήνες και τον Μάρτιο επιστρέφουν και πάλι στο Αγρίνιο. Σημαντικό είναι επίσης πως του χρόνου, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2024, στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Seniors (+35 ετών) που θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς θα έρθουν 380 αθλητές με τους συνοδούς τους και τις οικογένειές τους. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε υποστήριξη από τους Αγρινιώτες, ζητούμε να έρθουν και να έρχονται να παρακολουθούν τους αγώνες. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχει διάρκεια μια εβδομάδα και ως είθισται οι αθλητές θα έρθουν στο Αγρίνιο τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα για να προπονηθούν στη λίμνη. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε την περιοχή, όμως πρέπει να βοηθήσουν και οι κάτοικοι. Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας τρόπος να αναπτυχθεί η περιοχή. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως οι κάτοικοι του Αγρινίου».

Οι αγώνες σήμερα θα ξεκινήσουν στις 14.00 και θα συνεχιστούν την Παρασκευή από τις 08:00 πμ. έως τις 18:00 μμ, το Σάββατο 26/8 από τις 08:30 πμ έως τις 20:00 μμ και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27/8 από τις 09:00 πμ έως τις 15:00 μμ με τις απονομές στους νικητές.

Το Πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό, ενώ συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, όπως η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Αγγελική Ανδριοπούλου και αρκετοί αθλητές με πανευρωπαϊκές νίκες και διακρίσεις.

Οι κατηγορίες των αθλητών ξεκινούν από την ηλικία κάτω των 8 ετών και φτάνουν μέχρι την ηλικία άνω των 70!

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 384 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.