Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  2:14 πμ
 
wm small
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 17:32

Παναιτωλικός: Με έντονο… άρωμα Αργεντινής στην εποχή Σούρερ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός το καλοκαίρι άλλαξε πολλά, το λάτιν στοιχείο ενισχύθηκε στο έπακρο, το γηγενές «μπολιάστηκε» με «βαριά» ονόματα και τα «καναρίνια» μπήκαν σε μία νέα τροχιά.

Παναιτωλικός χωρίς άγχος…. φαγητό χωρίς αλάτι, καθώς και πέρσι τα «καναρίνια» πέρασαν μία σχετικά «δύσκολη» χρονιά. Παρότι το φινάλε της κανονικής διάρκειας τους βρήκε στην 7η θέση, η πορεία τους στα play-outs ήταν αντιστρόφως ανάλογη και κινδύνεψαν ακόμη και με υποβιβασμό. Τα όσα διαδραματίστηκαν σε διοικητικό επίπεδο όπου η πλευρά της οικογένειας Καμίνσκι δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της και δεν κατάβαλε ποτέ τα χρήματα, όπως είχε συμφωνήσει, ώστε να πάρει την ομάδα, φαίνεται πως επηρέασαν και το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά με την παρουσία του φυσικού της ηγέτη Φώτη Κωστούλα και των συνεργατών του, δεν υπήρξε τελικά κάποια δυσάρεστη έκπληξη.

Ετσι ανανεώθηκε η παρουσία του στα «σαλόνια», ενώ την ίδια στιγμή στο Αγρίνιο πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε αλλαγές και στράφηκαν ιδιαιτέρως στην αγορά της Αργεντινής που γνωρίζουν πολύ καλά. Οπου και θέλουν να «κουμπώσουν» το λάτιν στοιχείο με τα παιδιά των ακαδημιών τους που επίσης είναι πολλά, plus τους αρκετούς έμπειρους Ελληνες που στελεχώνουν το υπάρχων έμψυχο δυναμικό. Ας μην ξεχνάμε πως την «κυανοκίτρινη» φανέλα φοράνε τέσσερις παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Εθνική μας ομάδα (Καρέλης, Μπακάκης, Καπίνο, Οικονόμου).

Επειδή η πρεμιέρα του κόντρα στην ΑΕΚ αναβλήθηκε, το πρώτο του φετινό ματς στο πρωτάθλημα θα είναι την Παρασκευή (25/8) οπότε και θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Αν ειπωθεί απλά η παραμονή μάλλον μπαίνει χαμηλά ο πήχης και στο Emileon δεν τον τοποθετούν ποτέ εκεί, αν και διαχρονικά κρατούν χαμηλούς τόνους. Το βασικότερο που θέλουν στο club είναι η ομάδα να παίξει καλή μπάλα και φυσικά να το «εξαργυρώσει» με θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο αυτό που προέχει είναι να παρουσιάσει πράγματα μέσα στο γήπεδο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Σε έναν παλιό μας γνώριμο στράφηκε ο Παναιτωλικός για την άκρη του πάγκο του, αφού μετά από δύο χρόνια συνεργασίας με τον Γιάννη Αναστασίου έδωσε τα «ηνία» στον Γκάμπριελ Σούρερ. Ο 52χρονος Αργεντινός κόουτς έπαιξε τη διετία 2004-2006 ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό, ενώ μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην τεχνική ηγεσία της Ντεπορτίβο Κουένκα του Εκουαδόρ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Πολλά είναι τα «νέα» πρόσωπα στην ομάδα, άλλα γνώριμά μας (π.χ.Καπίνο, Οικονόμου) και ορισμένα που λογίζονται ως new entrance. Στην τελευταία κατηγορία κρατάμε δύο ονόματα, εκείνα των Ντίας και Μπαλτασάρα. Ο 25χρονος Παραγουανός μεσοεπιθετικός ήταν στα πρώτα του βήματα το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό projeckt της πατρίδας του και πήρε τότε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο «Απάτσι» ήρθε από την Αργεντινή με την «ταμπέλα» ενός πολύ καλού «8αριού». Από εκεί και πέρα οι «καινούργιοι» Καπίνο, Οικονόμου, όπως και οι «παλιοί» Καρέλης (πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρσι), Μπακάκης (επιστρέφει από χιαστό), ΜλάντενΠέδροΣενγκέλια plus τα «παιδιά» του club ΜαλήςΛιάβας βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Αρκετές αφίξεις είχαμε αυτό το καλοκαίρι στο Αγρίνιο, καθώς η ομάδα είχε ήδη αποδυναμωθεί από τον Γενάρη όταν και την «έτρεχε» η πλευρά Καμίνσκι σε ένα deal που δεν υλοποιήθηκε επειδή οι αγοραστές δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις του. Το δίπτυχο που κινήθηκαν μεταγραφικά τα «καναρίνια» ήταν έμπειροι Ελληνες (Καπίνο, Οικονόμου) ώστε να ενισχύσουν το ήδη πολύ καλό γηγενές υλικό (Καρέλης, Μπακάκης, Μαλής, Λιάβας κτλ) και παίκτες από την Λατινική Αμερική, που είναι μία αγορά που ξέρουν καλά. Μετά και τη χθεσινή (19/8) προσθήκη του χαφ Φακούντο Πέρες θα γίνει κίνηση και για έναν ακόμη μεσοεπιθετικό.

ΗΡΘΑΝ: Πέδρο Τορεχόν (Α, Μπόστον Ρίβερ), Στέφανος Καπίνο (Τ, Μίεντζ Λέγκνικα), Μάριος Οικονόμου (Α. Σαμπντόρια), Φακούντο Πέρες (Μ, Λανούς) Σέρχιο Ντίας (ΜΕ, Τσέρο Πορτένο), Φράνκο Μπαλτασάρα (Μ, Πλατένσε), Μπρούνο Ντουάρτε (Α, Ντεπορτίβο Κουένκα).
ΕΦΥΓΑΝ: Δημήτρης Κολοβός (ΜΕ), Γιάννης Ανέστης (Τ), Τζόνοθαν Μόρσεϊ (ΜΕ), Διαμαντής Χουχούμης (Α), Ναντρέϊ Νταγκό (ΜΕ), Κωνσταντίνος Αποστολάκης (Α), Γιόχαν Μάρτενσον (Μ), Χόρχε Ντίας (ΜΕ), Γιάκουμπ Λάρσον (Α).

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Διαφορετικά πρόσωπα έδειξε το club στα καλοκαιρινά του φιλικά, αφού χρησιμοποίησε αρκετά συστήματα, ενώ και μοίρασε τα παιχνίδια (σ.σ. όχι τον χρόνο συμμετοχής) μεταξύ νεαρών και επί χάρτου βασικών. Τα παραπάνω και σε συνάρτηση ότι ορισμένοι παίκτες «κλειδιά» του δεν βρίσκονταν στο 100% (π.χ. ΜπακάκηςΣενγκέλιαΖοάο Πέδρο), σημαίνει πως ο Σούρερ «ανακάτεψε την τράπουλα». Η ομάδα κέρδισε ΠΑΣ ΓιάννιναΠανσερραϊκό, έχασε από ΒόλοΑτρόμητοΑστέρα Τρίπολης και έφερε ισοπαλία με τον Βόλο, ενώ ως «καμπανάκι» λογίζεται το ότι σε όλα τα παιχνίδια της δέχθηκε γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Ο Παναιτωλικός εισήλθε σε ένα μεταβατικό στάδιο και στο Emileon κινούνται με μία εντελώς νέα φιλοσοφία. Αυτόματα χρειάζεται χρόνος και με το «καλημέρα» είναι δύσκολο να αποδώσει το οποιοδήποτε project. Κρυφός στόχος αλλά δύσκολος να μπει στην «εξίσωση» των play-offs, έτσι πάμε με γνώμονα πως μπορεί να πλασαριστεί στο top10.

Γιώργος Ντυμένος - gazzetta.gr

Διαβάστηκε 396 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 00:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.