Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:41 μμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Αυγούστου 2023 20:58

Τέσσερις ταινίες του Κλασικού Κινηματογράφου στον κιν/φο ΕΛΛΗΝΙΣ (Πεμ 10 - Κυρ 13/8/2023)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ταινίες του κλασικού κινηματογράφου στον θερινό κιν/φο ΕΛΛΗΝΙΣ απο Πέμπτη 10 εως Κυριακή 13 Αυγούστου 2023.

Την Πέμπτη 10/8/2023

Υπόθεση Νοτόριους (1946)  (Notorious)

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέινς, Λεοπολντίν Κονσταντίν

Η Αλίσια, κόρη ενός καταδικασμένου Ναζί κατασκόπου, πείθεται από έναν γοητευτικό πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να διεισδύσει σε μια ομάδα Ναζί που κατέφυγαν στη Βραζιλία, επικεφαλής της οποίας είναι ένας πρώην γνωστός της με ένα θανάσιμο σχέδιο στο μυαλό του...

Γενική είσοδος 3€


Την Παρασκευή 11/8/2023

Ρεβέκκα (1940) (Rebecca)

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Τζόαν Φοντέιν, Λόρενς Ολίβιε, Τζούντιθ Άντερσον

Ένας πλούσιος χήρος παντρεύεται μια νεαρή και αφελή γυναίκα και τη φέρνει στο μεγάλο κτήμα του. Εκεί, τη στοιχειώνει η ανάμνηση της πρώτης του συζύγου, της Ρεβέκκας, που πέθανε μυστηριωδώς και της οποίας η παρουσία παραμένει σε όλο το αρχοντικό.
Καθώς η νέα κυρία ντε Γουίντερ αποκτά όλο και μεγαλύτερη εμμονή με τη μνήμη της Ρεβέκκας και τα μυστικά που περιβάλλουν τον θάνατό της, αρχίζει να ξετυλίγει ένα κουβάρι από ψέματα και
απάτες.

Γενική είσοδος 3€


Το Σάββατο 12/8/2023

Το Χέρι Που Σκοτώνει (1943) (Shadow of a Doubt)

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Τερέζα Ράιτ, Τζόζεφ Κότεν

Mια νεαρή γυναίκα, η Τσάρλι, ζει στη Σάντα Ρόζα, μια πληκτική μικρή πόλη της Καλιφόρνιας. Ενθουσιάζεται όταν ένας γοητευτικός και πλούσιος θείος της έρχεται να επισκεφθεί την οικογένειά της -
ωστόσο, η Τσάρλι σύντομα γίνεται καχύποπτη με τη συμπεριφορά του θείου της και πείθεται ότι μπορεί να είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος που τρομοκρατεί τη χώρα.

Γενική είσοδος 3€

 

Λόγω ακύρωσης της ΑΝΩΤΈΡΩ προγραμματισμένης ταινίας, "Το χέρι που σκοτώνει, Shadow of a Doubt"  στις κινηματογραφικές αίθουσες, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΣ το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 θα προβληθεί ΞΑΝΑ η ταινία:

Η ΦΑΛΑΙΝΑ (THEWHALE)

Ένας ερημίτης καθηγητής αγγλικών που πάσχει από σοβαρή παχυσαρκία, προσπαθεί να συνδεθεί ξανά με την αποξενωμένη κόρη του, σε μία τελευταία απόπειρα να εξιλεωθεί.

Στη Φάλαινα του Ντάρεν Αρονόφσκι, ο Μπρένταν Φρέιζερ μας χαρίζει μία αριστοτεχνική ερμηνεία στο πρόσωπο του Τσάρλι, ενός ακραία παχύσαρκου καθηγητή αγγλικών που του απομένει λίγος χρόνος ζωής. Καθώς κάνει την τελευταία τολμηρή απόπειρα να συμφιλιωθεί με τη διαλυμένη οικογένεια του, ο Τσάρλι πρέπει να αντιμετωπίσει με όλη του την καρδιά και όλο του το πνεύμα, τα βαθιά θαμμένα τραύματα και τον ανείπωτο έρωτα που τον έχει στοιχειώσει για δεκαετίες.

Η ταινία εξερευνά τον αγώνα ενός άντρα με το αβάσταχτο βάρος της μεταμέλειας, με το καθήκον της πατρότητας και τη σκοπιμότητα της καλοσύνης. Στον πυρήνα της, η Φάλαινα είναι μία ιστορία για τη μεταμόρφωση και την υπέρβαση, η οδύσσεια εντός και εκτός του σώματος, ένα ταξίδι στα βάθη του πένθους με προορισμό την πιθανότητα της σωτηρίας. 

Μέσα από τον Τσάρλι, η ταινία μάς δίνει πρόσβαση με τρυφερή και ευφυή ματιά σε μία ζωή που βλέπουμε σπάνια στη μεγάλη οθόνη. Ο Φρέιζερ διαχέεται στον καλειδοσκοπικό εσωτερικό κόσμο του Τσάρλι, με όλες τις αντιφάσεις και τις επιθυμίες του, με μία γοητευτική και σχεδόν σκανταλιάρικη διάθεση.

Η οικειότητα ανάμεσα στο κοινό και τον πρωταγωνιστή είναι ο σφυγμός της ταινίας, που διαδραματίζεται σε διάστημα πέντε ημερών και παρακολουθεί τον Τσάρλι καθώς αναζητά τη σύνδεση με διάφορους ανθρώπους στη ζωή του, την αποξενωμένη του κόρη, την πρώην σύζυγο του, τον καλύτερο φίλο του, τους διαδικτυακούς μαθητές του, ακόμα και τον γεμάτο ζήλο ιεραπόστολο που του χτυπάει την πόρτα.

Μέσα από κάθε συνάντηση, ανακαλύπτουμε μία πτυχή του Τσάρλι και τη σπαρακτική σοβαρότητα της κατάστασης του. Αυτό που μοιάζει με ένα μικροσκοπικό σπίτι, εξελίσσεται σε ένα ευρύ πεδίο μάχης όπου το παρελθόν, το παρόν και το αβέβαιο μέλλον συγκρούονται.

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι

Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Φρέιζερ, Χονγκ Τσάου, Σέιντι Σινκ, Σαμάνθα Μόρτον, Τάι Σίμπκινς

 


Την Κυριακή 13/8/2023

Διακοπές στη Ρώμη (1953) (Roman Holiday)

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Γουάιλερ
Πρωταγωνιστούν: Όντρεϊ Χέπμπορν, Γκρέγκορι Πεκ, Έντι Άλμπερτ

Η πριγκίπισσα Άννα βρίσκεται στη μέση μιας πολύ προβεβλημένης περιοδείας στις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Όταν η ίδια και η συνοδεία της φτάνουν στη Ρώμη, αποφασίζει να δραπετεύσει από τα βασιλικά της καθήκοντα και ενώ περιπλανιέται στην πόλη, γνωρίζει έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Τζο Μπράντλεϊ, που αποφασίζει να περάσει χρόνο μαζί της προσποιούμενος ότι δεν ξέρει ποια είναι.

Γενική είσοδος 3€

Ο Κινηματογράφος λειτουργεί καθημερινά. Ωρα προβολής 21:30

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 475 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 01:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.