Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  4:50 πμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 17:27

8η Ποδηλασία Ορεινού Βάλτου στις 12 Αυγούστου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ομάδα ποδηλασίας”Valtos Bikers” του Πολιτιστικού Συλλόγου “Θυαμος 1976” σε καλεί να γίνεις μέρος της παρέας της και στην φετινή ποδηλατοβόλτα, το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Η πορεία του ταξιδιού μας θα ακολουθήσει μια υπέροχη διαδρομή.Το καταπράσινο τοπίο ανταμείβει τον πιο απαιτητικό ποδηλάτη και η μαγεία της φύσης σε καθηλώνει.

Απόκρημνοι βράχοι, καταπράσινα δάση θα είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας. Η σπανιότητα της περιοχής αναδεικνύεται καθώς ανήκει στο δίκτυο Natura 2000(προστατευόμενη περιοχή με σπάνια είδη πουλιών και ζώων).

Σημείο εκκίνησης θα είναι η τοποθεσία Σκάλα,που βρίσκεται πάνω από το χωριό Πατιόπουλο. Θα κατευθυνθούμε προς το ιστορικό χωριό Περδικάκι, γνωστό και ως «Σακαρέτσι», στο οποίο στα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας δεν εγκαταστάθηκε,όπως γνωρίζουμε, τούρκικη φρουρά, ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή του χωριού στην Επανάσταση του 1821.

Απαραίτητη στάση θα γίνει για να αγναντέψουμε την κοιλάδα του Αχελώου, καθώς θα κινούμαστε παράλληλα στις όχθες του, σε αρκετό μέρος της διαδρομής.-

Ο Αχελώος, γνωστός και ως Ασπροπόταμος, είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας-. Στην συνέχεια ο δρόμος μας οδηγεί στο χωριό Εμπεσός, γνωστό στους λάτρεις του αλεξίπτωτου πλαγιάς(parapente).

Η διαδρομή θα συνεχιστεί περνώντας από το χωριό Κάμινα και ολοκληρώνεται στο χωριό Θύαμο, όπου θα ξεκουραστούμε και θα απολαύσουμε μικρές γευστικές απολαύσεις του τόπου μας και όχι μόνο.

Το υψόμετρο θα αγγίξει τα 1200+ μέτρα, ενώ η διαδρομή είναι περίπου 30 χλμ και χωρίζεται σε 10 χλμ χωματόδρομο και 20χλμ άσφαλτο.
Ραντεβού στην πλατεία του Θυάμου στις 12/08/2017 και ώρα 07:00 π.μ για μεταφορά προς το σημείο έναρξης με αγροτικά (η διαδρομή είναι βατή και με Ι.Χ αυτοκίνητο)

Σημείο εκκίνησης, με τα ποδήλατα η τοποθεσία Σκάλα στις 8:00 π.μ. και τερματισμός πίσω στο χωριό μας. Απαραίτητη η εγγραφή , για συμμετοχή, στο παρακάτω link

https://forms.gle/BAzzMV6ct6dwswDUA

Η διαδρομή βρίσκεται στο παρακάτω link

https://ridewithgps.com/trip/128732928?fbclid=IwAR1dh0JpzWC00sIhuQVjP9vdeJkB0vNdiBNGSUrlVSyIUrlcqBHzsHnvA_U

Σας θέλουμε και φέτος όλους μαζί μας. Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε και ενισχύεται την προσπάθεια μας.

Οι διοργανωτές
“Valtos Bikers “ και Πολιτιστικός Σύλλογος “Θυαμος 1976”

Πηγή: e-maistros.gr

Διαβάστηκε 305 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 17:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.