Τρίτη, 28η Μαίου 2024  1:48 πμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 17:16

Αγρίνιο: Η ταινία μικρού μήκους “Είμαι ελεύθερη” σε δράση ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα «μαγικό» αντάμωμα κοινού και Τέχνης, με αφορμή την προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Είμαι ελεύθερη”, του σκηνοθέτη-κινηματογραφικού δημιουργού , Γιώργου Λουριδά και της ομάδας του, βίωσαν οι άνθρωποι του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου, το τελευταίο βράδυ του Ιουλίου κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.

Τι αναφέρεται σε ανάρτηση του Ξενώνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εξαιρετική αυτή συγκυρία:

“Μεγάλη τιμή ήταν η πρόσκληση προς τον ξενώνα μας αλλά και η ευτυχής συγκυρία να βρεθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με το μεστό, από συναισθήματα, γνώση, καλλιτεχνική ευαισθησία και κοινωνικό προβληματισμό, κοινό της πόλης μας. Είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε το έργο της δομής μας σχετικά με την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, αλλά κυρίως τη στήριξη των γυναικών, που αποφάσισαν να αποδεσμευτούν μαζί με τα παιδιά τους από την ενδοοικογενειακή βία.


Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Βούλγαρη Αμαλία, Περιφερειακή Σύμβουλο της ΠΕ Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη, που προσφέρει στις φιλοξενούμενες γυναίκες και τα παιδιά θύματα βίας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και, που πραγματοποιεί τέτοιες ουσιαστικές δράσεις με στόχο την εξάλειψη των κοινωνικών στερεοτύπων στον τόπο μας.

Ευχαριστούμε, ιδιαίτερα, τον εμπνευσμένο δημιουργό, κ. Λουριδά και την ομάδα του, που μας υποδέχτηκαν με θέρμη και έθεσαν τον εαυτό τους γόνιμους υποστηρικτές και συνεργάτες στον αγώνα μας ενάντια στην έμφυλη βία.

Τέλος, υποκλινόμαστε στο κοινό, που παραβρέθηκε, και με μεγάλο ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση, δήλωσε παρόν στον αγώνα ενάντια στη βία κατά των γυναικών, αλλά και στην ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Είθε να συνεχιστούν τέτοιες γόνιμες συναντήσεις με σημείο αναφοράς την Τέχνη, ώστε από τον κοινωνικό προβληματισμό να καταφέρουμε τελικά να πετύχουμε τον κοινωνικό πολιτισμό».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 452 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 18:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.