Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:41 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 22:38

Λευτέρης Αυγενάκης: «Προτεραιότητα μας οι νέοι επαγγελματίες αγρότες»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Νέων Αγροτών, Νίκο Παυλονάσιο, καθώς και με μέλη της Ένωσης είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά της διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, όπως η ενίσχυση  της εκπαίδευσης  και της κατάρτισης  των νέων αγροτών, η δυνατότητα εύρεσης εκτάσεων γης, τα θέματα της ασφάλισης τους , η βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας της εργασίας τους, καθώς και η άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων τους.   

Όπως τόνισε ο Υπουργός η κυβέρνηση,  με την πολιτική που ακολουθεί, έχει αποδείξει ότι με σχέδιο και όραμα δίνει  προοπτική στους νέους αγρότες. Με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα μετασχηματίζεται ο πρωτογενής τομέας.

Βασική συνιστώσα της πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα. Γι αυτό, επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης, σχεδιάζουμε την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο και την εγγραφή των αγροτών σε αυτό.

Όπως τόνισε ο ΥπΑΑΤ ήδη από τις προγραμματικές του δηλώσεις, έχει εξαγγείλει την αύξηση του αριθμού των  κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027, ενώ το σχετικό Πρόγραμμα Νέων Γεωργών είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα. Περίπου 14.000 νέοι αγρότες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών ύψους 527 εκ. ευρώ. Εξοικονομήσαμε τους απαραίτητους πόρους και εντάσσουμε όλους  τους επιλαχόντες νέους γεωργούς στο πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών.  Στην πράξη λοιπόν 2.096 επιλαχόντες νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα, με ποσό ύψους 77 εκατ. ευρώ.

Διαβάστηκε 300 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία