Κυριακή, 12η Μαίου 2024  10:35 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 23:35

Brevet 400 χιλιομέτρων: Ποδηλατικό ραντεβού στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η επετειακή διοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Μεσολογγίου «περνά» από Ξηρόμερο, Λευκάδα, Πρέβεζα, Άρτα, Αμφιλοχία και Αγρίνιο και καταλήγει στο Μεσολόγγι

Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, ο Ποδηλατικός αγώνας Μεσολογγίου Βrevet – (επετειακός) διοργανώνεται στις 22 Ιουλίου από τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι επετειακή που σημαίνει πως πραγματοποιείται 100 χρόνια μετά την πρώτη αντίστοιχη διοργάνωση, που είχε διεξαχθεί το 1923 και γι’ αυτό οι συμμετέχοντες ποδηλάτες θα πάρουν ξεχωριστό μετάλλιο απ’ ό,τι παραλαμβάνουν σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις!

Να υπενθυμίσουμε πως τον Μάιο είχε διεξαχθεί επίσης από τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Μεσολογγίου άλλος αντίστοιχος αγώνας 200 χλμ όμως, στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες είχαν ξεκινήσει από το Μεσολόγγι, είχαν διασχίσει τα χωριά της Μακρυνείας, την περιοχή του Θέρμου και τα χωριά της Δ.Ε Θεστιέων του Δήμου Αγρινίου, ενώ μετά το Παναιτώλιο κινήθηκαν προς τα Καλύβια όπου απ’ κει «πέρασαν» στα χωριά του Ξηρομέρου, Πρόδρομο, Χρυσοβίτσα, Καραϊσκάκη, φτάνοντας στον Αστακό και καταλήγοντας από κει στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.

Η διοργάνωση των 400χλμ είναι απαιτητικότερη και η διαδρομή των ποδηλατών που θα συμμετάσχουν είναι ακόμη και η Λευκάδα, η Πρέβεζα και η Άρτα! Το χρονικό περιθώριο των συμμετεχόντων για να ολοκληρώσουν την διαδρομή των 400χλμ είναι οι 27 ώρες, αν και οι συμμετέχοντες της περσινής διοργάνωσης είχαν ολοκληρώσει την διαδρομή μεταξύ των 17 ωρών και των 24 ωρών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μεσολογγίου Σπύρος Φαράντος μιλώντας στη «Σ» για την επετειακή διοργάνωση brevet 400χλμ τόνισε:

«Ο ακριβής αριθμός δεν γίνεται να είναι γνωστός νωρίτερα από τη διεξαγωγή του αγώνα, διότι στις διοργανώσεις αυτές οι συμμετοχές δηλώνονται μέχρι και την προηγούμενη ακριβώς ημέρα από τον αγώνα, συνεπώς υπάρχει αρκετός ακόμη χρόνος για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι.

Η αρχή θα γίνει από την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, θα ακολουθήσει την διαδρομή Αστακός, Μύτικας, Πάλαιρος, Νυδρί Λευκάδας, όπου εκεί συμπληρώνονται τα 145 χλμ και γίνεται το πρώτο control. Μετά το Νυδρί οι συμμετέχοντες ποδηλάτες επιστρέφουν στη Λευκάδα και κατευθύνονται για την Πρέβεζα. Από κει η διαδρομή συνεχίζεται για την Κορονησία, όπου εκεί συμπληρώνονται τα 250 χλμ. Μετά το δεύτερο control οι ποδηλάτες πηγαίνουν στην Άρτα και από την παλιά Εθνική Οδό κατευθύνονται στο Αγρίνιο και τέλος το Μεσολόγγι όπου γίνεται και το τελευταίο control.

Τα brevet έχουν χρονικό περιθώριο. Είναι αγώνες μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα και ανάλογα τα χιλιόμετρα ο διοργανωτής δίνει κάποιες ώρες στους συμμετέχοντες για να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Οι διοργανώσεις των 400χλμ, όπως αυτή που διοργανώνει ο Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Μεσολογγίου, έχει όριο τις 27 ώρες. Η διαδρομή του επετειακού brevet του συλλόγου μας θεωρείται μετρίας δυσκολίας και γι’ αυτό θεωρώ πως δεν θα πλησιάσει κανένας από τους συμμετέχοντες το χρονικό αυτό διάστημα. Στην περσινή διοργάνωση, που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, οι συμμετέχοντες είχαν ολοκληρώσει την διαδρομή στις 24 ώρες, ενώ οι χαμηλότεροι χρόνοι των συμμετεχόντων ήταν στις 17 με 18 ώρες».

Το μήνυμα του κ. Φαράντου πέρα από τα στοιχεία του αγώνα είναι: «μέσα από το ποδήλατο μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αθλητικές μας δυνατότητες, αλλά και να γυμναστούμε, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι το ποδήλατο μας βοηθά ψυχολογικά. Εκεί που πάει το ποδήλατο πάει και το αυτοκίνητο, αλλά το ποδήλατο είναι ψυχοθεραπεία και μ’ αυτό μπορούμε να φτάσουμε παντού, σε κάθε προορισμό».

Οι εγγραφές είναι μέχρι και τις 21/7 ημέρα Παρασκευή, ενώ ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 07.30 π.μ.. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και μπορείτε να το καταβάλετε στους κάτωθι λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR8301104120000041261412773 Φαράντος Σπύρος.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 371 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.