Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  1:47 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 17:21

"Μικρές Ιστορίες για πριν τον ύπνο" - Βασίλης Χουλιάρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι «Μικρές ιστορίες για πριν τον ύπνο», του Βασίλη Χουλιαρά, 11 χρόνια μετά την πρώτη τους έκδοση, επανακυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ενύπνιο!

"…Θέματα διαχρονικά, οικουμενικά, πανανθρώπινα που ο συγγραφέας τα αναδεικνύει άμεσα και απέριττα με την πυκνή και υπαινικτική του γλώσσα …. εδώ αρκεί να ξαναδιαβάσουμε μια μικρή ιστορία ή και μια σύντομη περικοπή για να ανακαλύψουμε από την αρχή μια νέα κάθε φορά πτυχή της ανθρώπινης κατάστασης. Αυτό το φρέσκο βλέμμα που μας χαρίζουν οι διαδοχικές αναγνώσεις ενός γνωστού κειμένου μας δίνει, πιστεύω, ένα από τα πιο στέρεα κριτήρια για να ξεχωρίσουμε την καλή λογοτεχνία…" [Γιάννης Κιουρτσάκης]

Ο Βασίλης Χουλιαράς γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Μηχανολογία στο ΕΜΠ. Διαμένει στο Μεσολόγγι. Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων: ‘Μικρές ιστορίες για πριν τον ύπνο’ (εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2012), ‘Ιστορίες από το αρχιπέλαγος Φουάν’ (εκδόσεις Μελάνι, 2015), "Ο φάρος του Σόρενσον" (εκδόσεις Θράκα, 2018) και το αφήγημα: «Η μέρα που άρχισε έχει ήδη τελειώσει» (εκδόσεις Ενύπνιο, 2021). Παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία.

Διαβάστηκε 512 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.