Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:18 πμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 10:50

Η Αθηνά Ζώτου για το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ηθοποιό Αθηνά Ζώτου την έχουμε παρουσιάσει και σε παλαιότερο άρθρο (θα το βρείτε εδώ). Ωστόσο με αφορμή το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου του οποίου υπήρξε παρουσιάστρια, έχουμε την ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε μαζί της για αυτήν της την εμπειρία και τα σχεδιά της για το μέλλον. Η Χρύσα Σπαή συναντήθηκε μαζί της στο φιλόξενο χώρο του AQUATERRA και μας μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν.

 

ΧΡΥΣΑ ΑΘΗΝΑ AQUATERA 9 7 2023 Α

Πως αισθάνθηκες για την επιλογή σου ως κεντρική παρουσιάστρια του 3ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου;

Καταρχάς εντυπωσιάστηκα για το ότι θα γινόταν 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στο Αγρίνιο. Το ότι πραγματικά έχει μια ροή και αρχίζει να έχει και διάρκεια. Όσον αφορά την δική μου επιλογή για την παρουσίαση, το θεωρώ πολύ τιμητικό καθότι κατάγομαι από εδώ και νοιώθω ότι κάνω περήφανους τους γονείς μου, που με έχουν κάνει να αγαπήσω τον τόπο. Είχα πολύ ενθουσιασμό, το ήθελα πολύ.  Ευχαριστώ όλη την ομάδα που με εμπιστεύθηκε, αλλά ιδιαιτέρως τον κ. Γιώργο Λουριδά αλλά και τον κ. Κων/νο Σαμψών που μας έφερε σε επαφή. Το κυριότερο για μένα ήταν που με άφησαν να είμαι ο εαυτός μου. Μεγάλη λοιπόν η χαρά για μένα και εύχομαι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

ΑΘΗΝΑ 1

Τι αποκόμισες από την εμπειρία σου και το Αγρινιώτικο κοινό;

Από ότι φάνηκε το κοινό της πόλης (και όχι μόνο) αγκάλιασε την προσπάθειά μας και έδειξε ότι αγαπά τον κινηματογράφο. Ήταν συγκινητική η προσέγγιση από πολλούς φίλους που παρευρέθηκαν στον χώρο καθώς επίσης το οτι έζησα και την αγάπη του κόσμου όσον αφορά τις δουλειές που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Πιστεύεις ότι εκδηλώσεις σαν και αυτή μπορούν να λύσουν τα προβλήματα εξωστρέφειας της πόλης μας;

Πιστεύω ότι όλες οι εκδηλώσεις σαν αυτή, που ανήκει στην τέχνη που επροσωπώ, το λιγότερο που μπορούν να προσφέρουν είναι στην εξωστρέφεια της πόλης. Θα έλεγα ότι δημιουργούν τάση, ροή, επισκεψιμότητα, διάθεση, παιδεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι  μετά από κάποια άρθρα που έκανα στο site citygirls.gr υπήρξαν άνθρωποι από το εξωτερικό που επισκέφθηκαν την περιοχή και εξεπλάγησαν από τις ομορφιές της. Το ίδιο θα συμβεί και με το φεστιβάλ. Άνθρωποι εκτός χώρας θα αρχίσουν να ασχολούνται με την περιοχή μας μέσω του φεστιβάλ και έτσι θα αποκτήσει και ο τόπος μας μια αναγνώριση και μια επισκεψιμότητα που βαθμιαία θα ανεβαίνει.

ΑΘΗΝΑ 2

Πως οι ντόπιοι καλλιτέχνες μπορούν να γίνουν πρεσβευτές πολιτισμού σε ένα Νομό σαν τον δικό μας, με αρχαία θέατρα, μνημεία και παραδόσεις;

Σίγουρα η αναφορά στην περιοχή μας από έναν καλλιτέχνη κάποιου βεληνεκούς δημιουργεί θετική προδιάθεση προς τον κόσμο κάτι που συμβαίνει με τον αγαπημένο σε όλους μας Νίκο Αλιάγα. Έτσι θα ήθελα να είμαι και εγώ μια πρέσβειρα της περιοχής μας, για να μπορώ να επικοινωνώ με τον κόσμο τα όσα προσόντα αυτή η γωνιά του κόσμου διαθέτει.

ΑΘΗΝΑ 4

Ετοιμάζεται κάτι για τον χειμώνα;

Έχω μια συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, καθότι ο κ. Νίκος Καραγεώργος με εμπιστεύθηκε και θα δώσω μια παράσταση, έναν μονόλογο, με σκηνοθέτιδα την κ. Λένα Αρκουμάνη. Χαρά μας, να αγκαλιάσετε όλοι την την παραστασή μας. Επίσης το Σεπτέβριο θα συμμετάσχω στην επόμενη ταινία του Διονύση Ξανθού με την ονομασία «Τζόγος» μετά την υπέροχη συνεγασία που είχα τον προηγούμενο χειμώνα παίρνοντας μέρος στην ταινία του "Το 3ο Συμβόλαιο". Θα ήθελα να υπογραμμίσω στο σημείο αυτό ότι έχω γράψει ένα σενάριο για μια ταινία μεγάλου μήκους που προσφέρεται να γυριστεί στην περιοχή μας και θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα να υλοποιηθεί.

ΧΡΥΣΑ ΑΘΗΝΑ AQUATERA 9 7 2023 Β

Ποιο είναι το Μότο που σας ακολουθεί πάντα;

Το μότο μου είναι: «Αν σε ότι κάνω ως καλλιτέχνης καταφέρνω να συγκινώ έστω και ένα θεατή μπορώντας να επικοινωνήσω μαζί του κάποια μηνύματα, προσωπικά είμαι ευτυχισμένη.»

ΑΘΗΝΑ 5

Η κόμμωση της κας Χρύσας Σπαή είναι χορηγία της κας Δήμητρας Γκέκας

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 5179 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 12:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033