Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  1:54 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 17:53

Χόρχε Ντίας: «Ο Παναιτωλικός είναι το σπίτι μου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον Παναιτωλικό, ο Χόρχε Ντίας μίλησε στο Sportal για όλους και για όλα. Για την εξαετή θητεία του και τις αναμνήσεις του στα «καναρίνια», τον Φώτη Κωστούλα, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό αλλά και για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Εξι χρόνια, 158 αγώνες στη Super League, 11 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, 10 γκολ, 12 ασίστ και αρχηγός του Παναιτωλικού την τελευταία πενταετία. Ο Χόρχε Ντίας αποτελεί παρελθόν από τα «καναρίνια» κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Χόρχε Ντίας & Γιώργος Κούσας ©Intime

Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός και «κάπτεν» του club έγινε και ο ρέκορντμαν συμμετοχών του στη μεγάλη κατηγορία, αφού μέχρι πρότινος μοιράζονταν την κορυφή με τον Γιώργο Κούσα. Ομως ο Ντίας έφτασε τις 158 εμφανίσεις στη Super League 1 με την «κυανοκίτρινη» φανέλα και άφησε δεύτερο τον παλαίμαχο στόπερ που σταμάτησε στις 131.

Μάλιστα η ομάδα του Αγρινίου για να τον τιμήσει για την τεράστια προσφορά του θα αποσύρει για τη σεζόν 2023/24 τη φανέλα με το Νο11, την οποία και φορούσε στην ομάδα.

«Διατέλεσε αρχηγός της ομάδας την τελευταία πενταετία, διακρίθηκε για το πάθος, την αγωνιστικότητα και το ήθος του. Μπήκε στο πάνθεον των σπουδαίων ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού, καθώς είναι ο πρώτος με διαφορά σε συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία. Τιμώντας την προσφορά του η ομάδα μας αποφάσισε να αποσυρθεί για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 η φανέλα με τον αριθμό 11 την οποία ο Χόρχε Ντίας φόρεσε αυτή την εξαετία», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Παναιτωλικού για τον Χόρχε Ντίας.

Ο 34χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον Παναιτωλικό, μίλησε στο Sportal για όλα όσα έζησε στο Αγρίνιο με τα «καναρίνια», τις σχέσεις με τον Φώτη Κωστούλα, την αγάπη του για την ομάδα, τη στήριξη του κόσμου, το πώς επηρέασε η εμπλοκή του Καμίσνκι, για τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε σε αυτά τα έξι χρόνια θητείας του στους «κυανοκίτρινους» αλλά και για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ηρθες στην Ελλάδα το 2017 και πρώτη φορά έφυγες από την χώρα σου για να αγωνιστείς στην Ελλάδα. Πως πήρες αυτή την απόφαση; Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να συμφωνήσεις με τον Παναιτωλικό; 

«Είμαι από την Ουρουγουάη αλλά έζησα στην Ισπανία. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στα 19 μου εδώ στην Ισπανία και όταν είχα την ευκαιρία να παίξω στην πρώτη κατηγορία και σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, δεν το σκέφτηκα πολύ και είπα το ‘’ναι’’ στον Παναιτωλικό. Για μένα ήταν ένα όνειρο».

Με τον Παναιτωλικό αγωνίστηκες έξι χρόνια; Είναι πλέον το σπίτι σου ο Παναιτωλικός αλλά και η Ελλάδα; 

«Φυσικά ο Παναιτωλικός είναι το σπίτι μου. Είναι ο σύλλογος όπου έμεινα το μεγαλύτερο διάστημα. Η κόρη μου μεγάλωσε στο Αγρίνιο και ο κόσμος μου φέρθηκε απίστευτα από την πρώτη στιγμή. Οι φίλοι της ομάδας μου έδειξαν απίστευτη στοργή».

Τι σου άρεσε περισσότερο να κάνεις στο Αγρίνιο;

«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν να μοιράζομαι τον χρόνο μου με τους ανθρώπους εκεί. Έχω πολλούς φίλους στην πόλη και η οικογένειά μου και εγώ περνούσαμε χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους. Ηταν ότι καλύτερο».

Πώς είναι για έναν Ουρουγουανό να αγωνίζεται στον Παναιτωλικό;

«Δεν ξέρω αν ήμουν ο πρώτος Ουρουγουανός που έπαιξε στον Παναιτωλικό, αλλά για μένα ήταν περηφάνια που φορούσα αυτή τη φανέλα και πάνω απ’ όλα που ήμουν αρχηγός αυτού του μεγάλου συλλόγου».

«Περηφάνια που έχω αυτό το ρεκόρ αγώνων στον Παναιτωλικό»

Αγωνίστηκες σε 158 αγώνες της Super League, στους 2 αγώνες μπαράζ και σε 11 αγώνες κυπέλλου Ελλάδας. Πέτυχες 10 γκολ και έδωσε 12 ασίστ. Περίμενες να αγωνιστείς σε τόσα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό;

«Φυσικά δεν περίμενα να παίξω τόσα παιχνίδια, αλλά στο τέλος πρέπει να είσαι εκεί που σε αγαπούν και σε εκτιμούν. Και γι’ αυτό παλεύω για αυτή τη φανέλα τόσα χρόνια. Είναι περηφάνια για μένα που έχω αυτό το ρεκόρ αγώνων στον Παναιτωλικό».

Ξάνθη – Παναιτωλικός ©Intime

Ποιο παιχνίδι θα θυμάσαι για πάντα;

«Το παιχνίδι που θα θυμάμαι για πάντα ήταν με την Ξάνθη στο Αγρίνιο. Έπρεπε να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στην πρώτη κατηγορία. Δεν είναι πολύ καλή ανάμνηση αλλά ήταν ένα παιχνίδι που υποφέραμε πολύ και έπρεπε να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στην πρώτη κατηγορία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το ματς».

Ποιο γκολ ή ασίστ σου έχει μείνει σήμερα;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι παίκτης που βάζει πολλά γκολ…γι’ αυτό εκτιμώ όλα τα γκολ που έχω βάλει (σ.σ γέλια)».

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος σου;

«Είναι δύσκολο να επιλέξω μόνο έναν αντίπαλο. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες».

«Ολυμπιακός η πιο δύσκολη ομάδα»

Χόρχε Ντίας & Ροντινέϊ ©Intime

Ποια ήταν η πιο δύσκολη ομάδα που αντιμετώπισες;

«Αν και πέρυσι δεν ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος, ο Ολυμπιακός ήταν πάντα η πιο σκληρή ομάδα».

Ποια ήταν η πιο ευχάριστη στιγμή με τον Παναιτωλικό και ποια η πιο δυσάρεστη;

«Η πιο ευχάριστη στιγμή ήταν φυσικά ο πρώτος μου επίσημος αγώνας στο Αγρίνιο. Και το πιο δυσάρεστο γεγονός ήταν όταν έπρεπε να παλέψουμε με την Ξάνθη για να μείνουμε στην πρώτη κατηγορία».

Σου έχει μείνει απωθημένο να αγωνιστείς στην Ευρώπη με τον Παναιτωλικό;

«Η θητεία μου στον Παναιτωλικό τελείωσε. αλλά ήταν όνειρό μου να μπορέσω να παίξω με τον Παναιτωλικό στην Ευρώπη. Ελπίζω να τα καταφέρουν σύντομα».

Θα σου λείψει ο Παναιτωλικός;

«Φυσικά και μου λείψει. Ηταν το σπίτι μου για έξι χρόνια και άφησα πολλούς φίλους εκεί. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο…».

Διατέλεσες αρχηγός της ομάδας την τελευταία πενταετία. Πως ένιωσες όταν πήρες το περιβραχιόνιο του αρχηγού;

«Για μένα ήταν ήδη όνειρο να μπορώ να ζήσω από το ποδόσφαιρο. Μετά ο Παναιτωλικός μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην πρώτη κατηγορία. Και την επόμενη χρονιά μου έδωσαν το περιβραχιόνιο του αρχηγού και ήταν πολύ μεγάλη ευθύνη για μένα και όνειρο. Γι’ αυτά θα έχω πάντα στην καρδιά μου τον Παναιτωλικό».

Ο Παναιτωλικός αποφάσισε να αποσύρει το νούμερο 11. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Πρόσφατα έμαθα ότι θα αποσύρουν το νούμερο 11. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω λόγια. Είναι μια πολύ μεγάλη χειρονομία από την πλευρά του συλλόγου. Λίγοι σύλλογοι στον κόσμο το κάνουν αυτό, θα τους είμαι πάντα ευγνώμων γι’ αυτό».

«Ο κ. Κωστούλας είναι ο πρόεδρος που πρέπει να έχει κάθε σύλλογος»

Μάτσιεκ Καμίνσκι & Φώτης Κωστούλας ©Intime

Ποια είναι η σχέση σου με τον Φώτη Κωστούλα;

«Ο κ. Κωστούλας είναι ο πρόεδρος που πρέπει να έχει κάθε σύλλογος. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την ομάδα και είναι πολύ κοντά με τους παίκτες. Ελπίζω μια μέρα να μπορέσω να δω την ομάδα του να παίζει στην Ευρώπη γιατί το αξίζει για όλα όσα έχει δώσει στον σύλλογο».

Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός βρέθηκε κοντά στην εξαγορά από τον Καμίνσκι, σας επηρέασε στο αγωνιστικό κομμάτι;

«Φυσικά επηρέασε. Ηταν μια εποχή πολλών φημών και μια πολύ μεγάλη αλλαγή για όλους μας και σε μια εποχή που δεν ήταν κατάλληλη».

«Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός αλλά φαινόταν από την αρχή ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Χόρχε Ντίας & Σέρχιο Αραούχο ©Intime

Πέρυσι η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κοντά κι αυτός στην κατάκτηση του. Ποια ήταν κατά τη γνώμη σου η καλύτερη ομάδα;

«Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός όλη τη χρονιά, αλλά είδα από την πρώτη στιγμή ότι η ΑΕΚ ήταν πολύ πιο δυνατή και ότι θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Ήταν η πιο ολοκληρωμένη και κατάλληλη ομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο».

Κατά την παρουσία σου στην Ελλάδα δέχθηκες πρόταση από κάποια ομάδα όπως ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός;

«Υπήρξαν πολλές φήμες, ειδικά τα πρώτα δύο χρόνια μου στην Ελλάδα, αλλά τίποτα δεν υλοποιήθηκε ποτέ».

Συνεργάστηκες με τους Χάβο, Λουίς Κάστρο, Τραϊανό Δέλλα, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και Αναστασίου. Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής για σένα;

«Ο Χάβος ήταν πολύ ιδιαίτερος, γιατί ήταν ο πρώτος μου προπονητής στην Ελλάδα. Αλλά μου άρεσαν πολύ όλοι οι προπονητές και έχω μάθει πολλά από όλους. Θα είμαι πάντα ευγνώμων».

Με ποιον έκανες την περισσότερη παρέα στη αποδυτήρια;

«Σε αυτά τα έξι χρόνια πολλοί παίκτες πέρασαν από τον Παναιτωλικό και είχα πολλούς φίλους. Δόξα τω Θεώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανέναν από αυτούς…αλλά είναι αλήθεια ότι οι παίκτες σαν τους Μπράβο, Μάζουρεκ και Μοράρ είναι καταπληκτικό να τους έχεις στα αποδυτήρια μαζί. Υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που έκανα παρέα, όπως οι Μανά, Μπεχαράνο, Λουσέρο, Βαρόνε, Μεντόσα, Λιούι κι άλλοι…».

«Πρέπει να είσαι το παράδειγμα προς μίμηση»

Αισθανόσουν πως είχες ένα μερίδιο ευθύνης για τα νεότερα παιδιά;

«Φυσικά, όταν είσαι βετεράνος παίκτης και ειδικά αρχηγός… έχεις αυτή την ευθύνη να κάνεις πάντα καλά τα πράγματα και να δίνεις το 200% σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να είσαι το παράδειγμα προς μίμηση».

«Γι’ αυτό έφυγα από τον Παναιτωλικό…»

Χόρχε Ντίας ©Intime

Ποιος ήταν ο λόγος που αποφάσισες να αποχωρήσεις φέτος από τον Παναιτωλικό;

«Ο λόγος είναι ότι δεν έχω λάβει καμία πρόταση ανανέωσης από τον σύλλογο. Πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους…».

Πηγή: sportal.gr

Διαβάστηκε 294 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 18:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.