Τρίτη, 28η Μαίου 2024  1:13 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 20:15

Πετυχημένο το Riverview Festival 2023 στο Ματσούκι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Riverview Festival 2023 για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο γραφικό χωριό του Ματσουκίου στην τεχνητή λίμνη Στράτου. Οι συνδιοργανωτές, δηλαδή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αγρινίου και η Riverview Project Κοιν.Σ.Επ. υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου και του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κατάφεραν να συσπειρώσουν τους τοπικούς φορείς και να αναδείξουν τη φυσική και πολιτιστική ομορφιά του τόπου μας παρέχοντας δράσεις για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον.

Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν ο Ερυθρός Σταυρός, η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου. Την υγειονομική κάλυψη του Φεστιβάλ υποστήριξαν επίσης οι Διασώστες του Δ’ εξαμήνου του ΔΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς και με επικεφαλής τον Εκπαιδευτή Διασώστη κ. Βασίλη Καραμάνη.

Το Riverview Festival 2023 έλαβε χώρα στο Ματσούκι Αγρινίου από 23 έως 25 Ιουνίου, ενώ η τελευταία ημέρα υλοποιήθηκε στο Portreto Cafe Bistro λόγω της αστάθειας των καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Ιουνίου το πρόγραμμα περιελάμβανε σεμινάριο για την Πράσινη Μετάβαση με τις ακόλουθες ομιλίες:

«Ανακύκλωση και Τέχνη» από την κ. Ουρανία Σταθοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής του Μαθητικού Διαγωνισμού «ΤΕΧΝΗ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ»
«Οι δρόμοι του Νερού» από τον κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος
«Κυκλική Οικονομία και περιβαλλοντικές δράσεις στον Δήμο Αγρινίου» από τον κ. Βασίλη Φωτάκη, Αντιδήμαρχο Αγρινίου
«Πράσινη Ενέργεια και Υποδομές για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας» από τον κ. Λίνο Μπλέτσα, Πρόεδρο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης του Δήμου Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ματσουκίου κ. Χαράλαμπος Κουτρουμάνος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής. Ευχές για μια επιτυχημένη διοργάνωση έστειλε εκ μέρους του Συγκροτήματος Αχελώου της ΔΕΗ ΑΕ ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Λάππας.

Την ίδια ημέρα ακολούθησε η τελετή βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού «ΤΕΧΝΗ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ» για τους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νόμου Αιτωλοακαρνανίας. Ο διαγωνισμός έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και έλαβε έγκριση από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ενώ η κριτική Επιτροπή που τα αξιολόγησε απαρτιζόταν από την Κ. Ουρανία Σταθοπούλου (Επικεφαλής) – Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον κ. Ευάγγελο Τύμπα – Γλύπτη και την Κ. Μαρία Μαχαλιωτη – Εικαστικό.

Το θέμα που ζητήθηκε από τους μαθητές και υλοποιήθηκε στα σχολεία και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών μετά την έγκριση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ήταν η κατασκευή έργων και μακετών από ανακυκλώσιμα υλικά. Νικητές του διαγωνισμού ήταν οι παρακάτω:

6ο Γυμνάσιο Αγρινίου : Άλκηστις Σοχωρίτη, Ευθύμιος Αριστόπουλος, Γιώργος Αγγελακόπουλος, Πολυτίμη Αγγελακοπούλου, Νίκος Θεοδωρόπουλος ΚΔΑΠ «Μικροί Οδοιπόροι» : Γιώργος Καρφής, ΚΔΑΠ «ΚΥΤΤΕΑ Ναυπακτου» : Λούης Χαιντινάι ΚΔΑΠ «Παλαιομάνινας» : Παναγιώτα Γεραντώνη

Τις εκδηλώσεις συμπλήρωναν εκπαιδευτικές δράσεις παιδιών, μουσικές εκδηλώσεις μαθητικών και τοπικών συγκροτημάτων του νομού μας, εκθέσεις προϊόντων από επιχειρήσεις και παραγωγούς της περιοχής μας, καθώς επίσης και οι εκθέσεις των έργων των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών. Για τις ανάγκες σίτισης των παιδιών και των εθελοντών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρείχε 100 γεύματα δωρεάν τα οποία ανέλαβε να ετοιμάσει εταιρεία εστίασης.

Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο 24 Ιουνίου, περιελάμβανε σεμινάριο για τη Βιώσιμη Γαστρονομία με τις εξής ομιλίες:

«Η αγροδιατροφή στη διαδρομή φύσης και πολιτισμού του νομού Αιτωλοακαρνανίας» από τον κ. Ιωάννη Σελιμά, Προϊστάμενο Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας
«Βιώσιμη Παραγωγή και Κατανάλωση Τροφίμων» από την κ. Ακριβή Κούκη, Τεχνολόγο Τροφίμων και Διευθύντρια του Εργοστασίου Ελιάς του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Αγρινίου»
«Παραδοσιακές Τοπικές Συνταγές και Γαστρονομικός Τουρισμός» από τον κ. Ιωάννη Μπαλωμένο, Αρχιμάγειρα και Β’ Αντιπρόεδρο Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
«Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» από τον κ. Σταύρο Αλεξάκη, Νέο Αγρότη, Κτηνοτρόφο και Μεταποιητή.

Ακολούθησε ο ερασιτεχνικός διαγωνισμός παραδοσιακής πίτας, στην οποία υπήρχαν 28 συμμετοχές από την ευρύτερη περιοχή, με γευσιγνωσία και τελετή βράβευσης των διακριθέντων από την Κριτική Επιτροπή η οποία αποτελούνταν από τους παρακάτω Αρχιμάγειρες και Μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος:

Αναστασίου Κοσμάς – Ζαχαροπλάστης

Λεβέντης Παναγιώτης – Chef

Μπαλωμένος Ιωάννης – Chef

Νικολού Γκόλφω – Μαγείρισσα

Πίτσιος Κωνσταντίνος – Ζαχαροπλάστης

Την παρουσίαση του διαγωνισμού ανέλαβε ο Ηθοποιός κ. Ιωάννης Παπαθανάσης.

Οι νικήτριες του διαγωνισμού ήταν οι:

Κυριακοπούλου Ελισάβετ – Μακαρονόπιτα (1ο Βραβείο)

Μπερερή Παναγιώτα – Λαχανόπιτα (2ο Βραβείο)

Πλατύ Σπυριδούλα – Χορτόπιτα (3ο Βραβείο)

Πίτσιου Ειρήνη – Μπουγάτσα (4ο Βραβείο)

Φρούτζου Θεοδώρα – Λεμονόπιτα (5ο Βραβείο)

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε ο ποδηλατικός γύρος της λίμνης Στράτου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων από τον Δήμο Αγρινίου αλλά και ιδιωτών με μεγάλη συμμετοχή. Παράλληλα έτρεχαν οι εκθέσεις παραγωγών της περιοχής αλλά και έργων από τους μαθητές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικές δράσεις. Τη βραδιά ολοκλήρωσε η μουσική εκδήλωση από τον κ. Παύλο Μπερμπερίδη και την ορχήστρα του.

Την τρίτη ημέρα, Κυριακή 25 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο τοπικό κατάστημα του Αγρινίου «Portreto Cafe Bistro» λόγω των άστατων καιρικών φαινομένων. Η βραδιά περιελάμβανε μουσική εκδήλωση από τον γνωστό Dj GOSHA.

Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης τις εκδηλώσεις η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Κ. Αμαλία Βούλγαρη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. Αγγελική Ρούση, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Φαρμάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γκρίζης Νικόλαος και Μελιάδης Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμφιλοχίας Κ Λαμπρινή Χαρδαλιά, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καστρακίου κ. Γρηγόρης Μιλιόρδος, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Νίκος Κατσακιώρης, ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ. της Γ.Ε.Α. κ. Ανδρέας Μπρέσιακας, Γεώργιος Ροϊδης και Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο Πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Λιούπρας, ο Πρόεδρος του Οικοτουριστικού Συλλόγου Βαλαώρας κ. Ανδρέας Αθανασίου, η Πρόεδρος της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ Κ. Παρθενία Χαρίτου, Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Acheloos Grow Up» κ. Αθανάσιος Μπίκας και οι Πρόεδροι και Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Ματσουκίου και Σπολάιτας «Άγιος Γεώργιος» και «Αγία Παρασκευή» αντίστοιχα.

Ευχαριστίες:

Η Riverview Project ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν και στήριξαν θερμά τις δράσεις καθώς επίσης και τους χορηγούς – παραγωγούς που βοήθησαν και συμμετείχαν ενεργά στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Ευχαριστούμε επίσης τη ΔΕΗ ΑΕ για την παραχώρηση του χώρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου Κ. Μαρία Παπαγεωργίου και τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο Νεάπολης κ Κωνσταντίνο Κιτσοπάνο και τον Προϊστάμενο του Εμποροβιομηχανικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Γεώργιο Ρόμπολα για τη συνεργασία όλο το διάστημα της προετοιμασίας και τον Δήμο Αμφιλοχίας για την παραχώρηση του παταριού για τις ανάγκες των μουσικών εκδηλώσεων. Τέλος ευχαριστούμε ειδικά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου Γεώργιο που αγκάλιασαν το εγχείρημά μας και το στηρίξανε με κάθε τρόπο.

Ζητούμε συγγνώμη αν παραλείψαμε να αναφέρουμε όσους εκπροσώπους Φορέων παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις μας και για τυχόν παραλείψεις και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή σας. Οι υπηρεσίες εστίασης φέτος ανατέθηκαν σε εξωτερικούς συνεργάτες τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τις υπηρεσίες τους. Ο καιρός έκανε δύσκολο το έργο τους και ζητούμε την κατανόησή σας.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 295 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.