Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:55 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 18:44

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Καλοκαιρινό Αθλητικό Φεστιβάλ» ΤΕΒΑ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών και γονέων ωφελούμενων ΤΕΒΑ, απ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία, ολοκληρώθηκε το Καλοκαιρινό Αθλητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Σάββατο 10 Ιουνίου, στο Μεσολόγγι.

Οι γονείς και παιδιά ηλικίας 6-16 ετών ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου, είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν, να συνεργαστούν, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια. Απώτερος σκοπός μέσα από αυτή την δράση, η τόνωση του πνεύματος ομαδικότητας, συνεργασίας και αγωνιστικού φρονήματος, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας των παιδιών και κυρίως η συμμετοχή τους σε  δράσεις που συμβάλουν στην προαγωγή της ψυχοσωματικής τους υγείας.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ διεξήχθη  βιωματικό σεμινάριο για γονείς και θεματικό εργαστήριο παιδιών  με τίτλο «Τα 6 Σκεπτόμενα Καπέλα» του E. De Bono. Μέσα από παιχνίδια ανταλλαγής ρόλων τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά, εξερεύνησαν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας τους και αντάλλαξαν ιδέες και ευρηματικές λύσεις σε πιθανά σενάρια προβλημάτων. Βασική πρόκληση ήταν  να «αποδράσουν» από τον συνήθη τρόπο σκέψης, εξετάζοντας κι άλλες οπτικές γωνίες στην επίλυση προβλημάτων  και την σφαιρική λήψη αποφάσεων.

Σημειωτέα ήταν η συνεισφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, που με την παρουσία του στο Φεστιβάλ εξασφαλίστηκε  η ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας,  στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018–2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018 2019), ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΚΩΔ. ΟΠΣ 5029532)» του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)».

Διαβάστηκε 255 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.