Τρίτη, 21η Μαίου 2024  6:02 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 22:49

Με όπλο τα όνειρα- αριστούχοι μαθητές από το Αγρίνιο μιλούν στο agriniotv.gr

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διέπρεψαν και φέτος οι μαθητές της τρίτης τάξης των λυκείων του Αγρινίου. Τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους, οπλίστηκαν με υπομονή και κουράγιο και κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα μόρια εκείνα που τους δίνουν μια θέση στη σχολή της επιλογής τους, το εισιτήριο τους, δηλαδή, για το επάγγελμα των ονείρων τους.

Οι μαθητές του Αγρινίου που κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 19.000 μόρια ήταν αρκετοί και οι περισσότεροι από την Θετική κατεύθυνση. Η Θεοδώρα Παπούλια, από το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, ήταν από τους ελάχιστους μαθητές του Αγρινίου, αν όχι η μοναδική, που κατάφερε να συγκεντρώσει από το πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών περισσότερα από 19.000 μόρια και συγκεκριμένα 19.094.

IMG_9463

Η Θεοδώρα θέλει να ακολουθήσει την Στρατιωτική Νομική Θεσσαλονίκης γιατί «σαν αξιωματικός θα μπορέσει να υπερασπιστεί την Πατρίδα αλλά και να ολοκληρωθεί τόσο πνευματικά όσο και σωματικά», όπως αναφέρει. Σύμφωνα με την ίδια, η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που παρέχει ο Στρατός είναι κίνητρο, αλλά όχι το μείζων: «το κριτήριο ήταν η πολύπλευρη μόρφωση, επιστημονική και στρατιωτική, που σου παρέχει η σχολή», αναφέρει σε δηλώσεις της στο agriniotv.gr.

Το 5ο ΓΕΛ , καταρρίπτοντας τα τελευταία χρόνια τον μύθο του σχολείου με το «κάπως χαμηλότερο επίπεδο μαθητών» σημείωσε κι άλλες επιτυχίες. Ο κ. Δημήτρης Ζαρκάδας, από τον κλάδο των Θετικών σπουδών, συγκέντρωσε 17.782 μόρια, ενώ η Καίτη Πανταζή, επίσης από το 5ο ΓΕΛ συγκέντρωσε 17.779 μόρια.

Η πρώτη των… πρώτων του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, είναι η Σπυριδούλα Λουκοπούλου, μαθήτρια του κλάδου των Θετικών Επιστημών, που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.359 μόρια. Η Σπυριδούλα θέλει να γίνει γιατρός και για να πετύχει μια θέση στην ιατρική διάβαζε, όπως λέει, περίπου έξι ώρες την ημέρα, δίνοντας όμως έμφαση στην ξεκούραση όταν ένιωθε πως πλέον το διάβασμα δεν αποδίδει. «Δεν έβγαινα βέβαια πολύ», παραδέχεται.

IMG_9470

Όπως εξηγεί, η ιατρική είναι κάτι που το ήθελε από μικρή. «Η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας Υγείας με προβληματίζει αρκετά, ένας λόγος όμως που θέλω να ακολουθήσω την ιατρική είναι αυτός: να μπορέσω να βάλω το λιθαράκι μου στην προσπάθεια κάποιων γιατρών να επαναφέρουν την ιατρική στη θέση του λειτουργήματος και όχι του επαγγέλματος». Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα τη φοβίζει, όπως παραδέχεται, ωστόσο η ίδια προτιμά να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Από το 1ο ΓΕΛ, η Ειρήνη Κωστάκη πήγε επίσης εξαιρετικά καλά, συγκεντρώνοντας από τον κλάδο των θετικών επιστημών 19.358 μόρια. Η Κωνσταντίνα Ευθυμίου, από το ίδιο Λύκειο, έδωσε πανελλαδικές για δεύτερη φορά, συγκεντρώνοντας 19.235 μόρια. «Έδωσα για δεύτερη χρονιά για να πετύχω μια θέση στην ιατρική που ήταν ο στόχος μου», δηλώνει η Κωνσταντίνα. Η ίδια, που έδωσε πανελλαδικές και με το παλιό αλλά και με το νέο σύστημα, θεωρεί πως το σύστημα των πανελληνίων που ίσχυε μέχρι πέρυσι, ήταν μάλλον καλύτερο.

Εξαιρετικές επιδόσεις είχαν για ακόμη μία χρονιά, οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου. Η Νίνα Καρέλα, από τη θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 19.700 μόρια, ο Μιχάλης Αγγελάκης, από τον κλάδο των θετικών επιστημών επίσης, συγκέντρωσε 19.445 μόρια, ενώ ο Χρήστος Τσόμπος, επίσης από την θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 18.952 μόρια.

Σημαντικές επιτυχίες είχε για ακόμη μια χρονιά και το 2ο Λύκειο Αγρινίου.

20160621_151621

Κωνσταντίνος Κόπανος, από τον κλάδο των Θετικών Σπουδών, συγκέντρωσε 19.200 μόρια: «Αισθάνομαι χαρούμενος καθώς θεωρώ πως με την φετινή μου προσπάθεια θα καταφέρω να ακολουθήσω την επιστήμη που πάντα ονειρευόμουν. Πιστεύω ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα δύσκολο σταυροδρόμι για τον νέο. Ωστόσο με καλή τακτική, οργάνωση και αμέριστη προσοχή στην αίθουσα διδασκαλίας μπορεί να πετύχει τον στόχο του χωρίς να αφιερώσει πολύ χρόνο», δηλώνει ο ίδιος.

Από το 2ο ΓΕΛ, 19.002 μόρια συγκέντρωσε η Μαρία Ζυγούρη από τη Θετική κατεύθυνση, αλλά και η Μαρία Κασούμη από τον κλάδο των Ανθρωπιστικών Σπουδών κατάφερε να συγκεντρώσει 18.920 μόρια.

Από το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου δεν έγιναν γνωστά τα μόρια που συγκέντρωσαν οι αριστούχοι μαθητές, μεταξύ των πρώτων είναι όμως η Κωνσταντίνα Σουκάντου με 19.122 μόρια αλλά και οι μαθήτριες Ειρήνη Πατσιά και Ουρανία Δεληγιάννη ανήκουν σε εκείνους που ξεχώρισαν.

Οι μαθητές που φοίτησαν στις Λυκειακές Τάξεις του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου σημείωσαν και εκείνοι εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο Βαγγέλης Τσουκάρας, από τον κλάδο των θετικών επιστημών, συγκέντρωσε 19.434 μόρια, κερδίζοντας μια θέση στην Ιατρική, που είναι το επάγγελμα των ονείρων του.

Από την ίδια κατεύθυνση, η Χρυσάνθη Τσερπέλη συγκέντρωσε 19.403 μόρια , ενώ η Μαριάννα Χατζή συγκέντρωσε 19.147.

«Θέλω να ακολουθήσω την ιατρική , σε μια ειδικότητα κάπως «σπάνια» για να ,πορέσω να εξελίξω την έρευνα σε αυτόν τον τομέα», δηλώνει ο Βαγγέλης. Όπως εξηγεί μάλιστα, απώτερος στόχος του, είναι να γυρίσει πίσω στον τόπο του μετά τις σπουδές του, ώστε να «προσφέρει στους συνανθρώπους του», όπως λέει.

IMG_9474

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Αγρινίου, παρά τις αυξημένες τους υποχρεώσεις τις οποίες συνδύασαν με τη φοίτησή τους στη Γ’ Λυκείου και το διάβασμα των πανελλαδικών. Ο Χρήστος Τσεκούρας συγκέντρωσε 18.538 στο 3ο πεδίο, ο Λεωνίδας Τσέλιος 17.896 στο 5ο πεδίο και ο Χρήστος Χαντζαράς 16.192 στο 5ο πεδίο.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2426 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.