Τρίτη, 28η Μαίου 2024  10:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 18:10

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  προχώρησε  το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας με στόχο την συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.  Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 , στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, από τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά την τακτική και λειτουργική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη για τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων και συνεργειών σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των μικρών επιχειρήσεων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού περιβάλλοντος και στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών.

Έμφαση θα δοθεί στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην παρακολούθηση της εξέλιξης κλάδων και επαγγελμάτων με βάση την μελλοντική ανάπτυξη τεχνολογικών, οικονομικών και θεσμικών παραμέτρων. Παράλληλα συνεργασία προβλέπεται και  σε θέματα περαιτέρω εξειδίκευσης και αξιοποίησης δυνατοτήτων του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς και άλλων αναπτυξιακών εργαλείων σχετικών με δράσεις επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, συνεργασιών επιχειρήσεων και εξωστρέφειας.

Μάλιστα για  την βέλτιστη υλοποίηση της συνεργασίας θα συσταθεί το επόμενο διάστημα κοινή ομάδα εργασίας στελεχών  της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, για να καθορίσει το πλαίσιο της συνεργασίας, να ενισχύσει την καλή επικοινωνία, να προωθήσει την ανταλλαγή πληροφοριών και της τεχνογνωσίας καθώς και να συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες στις κοινές δράσεις.

Παρόντες στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας  εκτός από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ήταν  ο Αντιπεριφερειάχης Αχαΐας κ. Φωκίων Ζαΐμης,  οι κ. Σταμάτης Βαρδαρός Διοικητικός Διευθυντής ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Παρασκευάς Λιντζέρης Εκτελεστικός Διευθυντής ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ,  ο υπεύθυνος Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος  και ο Προϊστάμενος του Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας κ. Αλέξης Πλέσσιας.

Διαβάστηκε 219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.