Δευτέρα, 13η Μαίου 2024  10:40 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 15:12

Δήμαρχος Μεσολογγίου: "Κατηγορώ" προς την κυβέρνηση για το Πρωτοδικείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λάβρος κατά της κυβέρνησης για το Πρωτοδικείο ο Σπύρος Διαμαντόπουλος στην ομιλία του για της Γιορτές Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων, εκφράζοντας αγανάκτηση προς την κυβέρνηση "που τέτοιες μέρες αντί να τιμάται η Θυσία του Μεσολογγίου υφαρπάζεται και το ιστορικό Πρωτοδικείο".

«Αυτό που και σήμερα ζούμε είναι το ίδιο με εκείνο που έζησαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι 2 αιώνες πριν. Στις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους για βοήθεια, η τότε κυβέρνηση απαντούσε με την εγκληματική αδιαφορία της. Για κάποιο λόγο και οι σύγχρονες κυβερνήσεις φροντίζουν να τιμούν την επέτειο της Εξόδου με την ίδια αναλγησία. Τέτοιες μέρες το 2013 κατέστρεψαν το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ιεράς Πόλεως. Εφέτος με προκλητική ασέβεια και ασύστολη αναίδεια επιχειρούν να υφαρπάξουν το ιστορικό μας Πρωτοδικείο. Πρόκειται για μια ακόμη κατάπτυστη πολιτική πράξη, διότι εκτός από ανιστόρητη και άδικη εισάγει και αποκρουστική εξαίρεση με την οποία η Ιερά Πόλη καθίσταται η μοναδική Πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας στη χώρα, που δεν διατηρεί κεντρικό Πρωτοδικείο.

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Πολιτεία ενεργεί ως η πλέον στυγνή Μήδεια, απέναντι στο πιο άξιο τέκνο της, συρρικνώνοντας και προσβάλλοντας βάναυσα τους δημότες της Ιερής Πόλης. Καλώ εδώ και τώρα από αυτό το Ιερό σημείο όλους αυτούς που σκοπεύουν να προσυπογράψουν αυτό το ανοσιούργημα, έστω την ύστατη στιγμή να μην συνθηκολογήσουν και να παραμείνουν ανυπότακτοι απέναντι στις δουλοπρεπείς ασκήσεις εσωκομματικής πειθαρχίας, αναλογιζόμενοι τα λόγια του ποιητή: «΄Ὅσοι τὸ χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αἰσθάνονται, ζυγὸν δουλείας ἂς ἔχωσι• θέλει ἀρετὴν καὶ τόλμην ἡ ἐλευθερία.”», είπε αναφερόμενος στο καυτό θέμα του Πρωτοδικείου ο κ. Διαμαντόπουλος.

Πρόκειται για ένα μήνυμα που πρέπει να φθάσει στα αυτιά της κυβέρνησης μέχρι την Μ. Τετάρτη που αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον νέο Δικαστικό χάρτη. Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να μην ξεχνά και την ιστορία της Ιερής Πόλης εκτός όλων των άλλων καθώς το Μεσολόγγι εκτός από την Θυσία για την Ελευθερία προσέφερε και στην Δικαιοσύνη.

Από aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 226 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.