Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  3:31 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 17:47

Λουκία Πιστιόλα: την Βικτωρία στις «Ψυχοκόρες» την «ξεπατίκωσε» από τις θείες της στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη βλέπουμε με πολύ μεγάλη χαρά τη φετινή σεζόν μέσα από την επιτυχημένη και δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Ψυχοκόρες», που έχει σπάσει το κοντέρ της τηλεθέασης και έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια τόσο από τους τηλεκριτικούς όσο και από τους φανατικούς τηλεθεατές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Από τη Μαρία Ανδρέου

Η εξαιρετική ηθοποιός υποδύεται με απαράμιλλη υποκριτική δεινότητα την αδίστακτη Βικτωρία Μαρόγλου, έναν ιδιαίτερο ρόλο που συγκεντρώνει όλο το σκοτάδι και τη σκληρότητα του κόσμου, καθώς είναι εκείνη που χωρίζει τις τέσσερις αδερφές Πολύζου στην Αθήνα, τις κάνει ψυχοκόρες και τις αφήνει στο έλεος των χειριστικών αφεντικών τους για να τις εκμεταλλευτούν ψυχικά και σωματικά με τον χειρότερο τρόπο.

H Λουκία Πιστιόλα αναφέρεται στον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες», έναν ρόλο-διαμαντάκι που τον συναντάς μόνο στη θεατρική δραματουργία, έναν ρόλο που την έκανε να ενδώσει στην τηλεόραση, την οποία και αποφεύγει, αφού για χρόνια έχει δώσει όλο της το «είναι» στο θεατρικό σανίδι. Η ίδια αποκαλύπτει στη συνέντευξή της προσωπικές αναμνήσεις της, καθώς μας εκμυστηρεύεται ότι μεγάλωσε στο σπίτι της στο Αγρίνιο με μια ψυχοκόρη, την Ασημίνα, την οποία η γιαγιά της δεν την ξεχώριζε από εκείνη που την είχε εγγόνα και τη σπούδασε μάλιστα με τους καλύτερους δασκάλους.

Μια θεατρική ηθοποιός στις τηλεοπτικές «Ψυχοκόρες» του ΑΝΤ1. Πώς ενδώσατε στη μικρή οθόνη;

Να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι εναντίον της τηλεόρασης, αλλά δεν τα πάω καλά με τον φακό. Οταν όμως με πλησίασε η τηλεοπτική παραγωγός Φρόσω Ράλλη για τις «Ψυχοκόρες» θυμήθηκα τις τηλεοπτικές δουλειές που έκανα με τη μητέρα της, την αξέχαστη Ελβίρα Ράλλη, και τον πατέρα της Γιώργο Ράλλη, στο Studio ATA, με τους οποίους συνεργάστηκα αποκλειστικά, γιατί ήταν άρχοντες. Η Φρόσω μού μίλησε για τη σειρά με ενθουσιασμό και κατάλαβα τη ζέση της για να γίνουν οι «Ψυχοκόρες» σειρά στην τηλεόραση, σαν φόρος τιμής και σ’ όλες αυτές τις κοπέλες που κακοπάθησαν σε ξένα χέρια σε μια σκληρή εποχή. Μου μίλησε με πάθος για τις τέσσερις νέες πρωταγωνίστριες της σειράς, που δεν είναι σταρλετάκια με followers στο Ιnstagram, αλλά ταλαντούχες ηθοποιοί που πιστεύει σε αυτές. Η καθεμία κοπέλα επιλέχτηκε με πολλή προσοχή για να υποδυθεί τη Μαρίκα, το Δεσποινιώ, τη Φρόσω, τη Βασιλική, και ταίριαξαν υποδειγματικά στους ρόλους τους.

Δύσκολος ο ρόλος της Βικτωρίας, έτσι δεν είναι; Πώς τον χειριστήκατε;

Ε, δεν είναι δύσκολο να παίζεις την προαγωγό; Πολύ σκληρό.

Αυτήν την άκαμπτη μορφή της Βικτωρίας από πού την ξεπατικώσατε;

Από τις θείες μου στον Αγρίνιο. Οι θείες μου η Βάσω και η Πατρούλα, οι αδερφές του πατέρα μου, ήταν πολύ δυναμικές γυναίκες. Μιλούσαν για πολιτική, κάπνιζαν, ήταν σκληρές στη δουλειά.

Θυμήθηκα την εποχή και ξεσήκωσα πράγματα από αυτές για να δουλέψω τη Βικτωρία, που έμπαινε στα καλά σαλόνια ως άγγελος και φιλάνθρωπος πλην προβατόσχημος λύκος.

Η Βικτωρία τι είναι για εσάς;

Η αρχή του κακού. Πείθει τις τέσσερις αδελφές να γίνουν ψυχοκόρες και τις χωρίζει με βίαιο τρόπο στην Αθήνα. Είναι προδιαγεγραμμένο ότι η Φρόσω θα γίνει η σύγκρια της οικογένειας Νάτση. Η Βικτωρία το ήξερε και έστειλε τη μικρή ως πρόβατο στη σφαγή. Η Φρόσω δεν ήξερε τι θα περνούσε στην οικογένεια αυτή και για τον αλλεπάλληλο βιασμό της από τον Νάτση για να του χαρίσει απόγονο.

Σκληρή εποχή, έτσι δεν είναι;

Γιατί, η δική μας δεν είναι; Μου λένε κάποιες φίλες μου «Λουκία, δεν αντέχω να δω τις “Ψυχοκόρες”, με πιάνει η καρδιά μου, πολύ σκληρή σειρά». Τις καταλαβαίνω, γιατί πρόκειται για αληθινές ιστορίες και όλο αυτό πονάει. Αλλά, από την άλλη, σήμερα τι γίνεται; Η ιστορία δεν κάνει κύκλους; Τι έγινε με τη 12χρονη και τον Μίχο στον Κολωνό; Γιατί και το Δεσποινιώ πολύ μικρό είναι όταν μπλέκει από τη μια με τον Κοσμά και από την άλλη με τον Μέρμηγκα… Μου λένε «α, σήμερα δεν υπάρχει ο θεσμός της σύγκριας, της γυναίκας που δίνει παιδιά σε αντρόγυνα που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν». Συγγνώμη, η παρένθετη μητέρα σήμερα τι ακριβώς είναι; Μη βάζουμε ένα πέπλο και έναν μανδύα για να ωραιοποιήσουμε τις λέξεις. Η παρένθετη σήμερα ήταν η σύγκρια του τότε. Αρα όλα αυτά τα σκληρά που μου λένε συμβαίνουν και τότε και τώρα. Μόνο ανιστόρητοι θα πουν ότι δεν συνέβαιναν αυτά τότε. Γεμάτη ήταν η Αθήνα από ψυχοκόρες που ήρθαν από την ελληνική επαρχία.



Εσείς τι ξέρατε για τις ψυχοκόρες;

Θυμάμαι στο σπίτι της γιαγιάς μου στο Αγρίνιο είχαμε μια ψυχοκόρη. Και η γιαγιά μου της φέρθηκε πολύ καλά. Και τη σπούδασε και την προίκισε. Αλλά η γιαγιά μου ήταν η καλή πλευρά της ιστορίας. Με την Ασημίνα έπαιζα μαζί. Ηταν σαν υιοθετημένη κόρη. Η γιαγιά μου ως ανάδοχη μητέρα. Βέβαια, από την άλλη μεριά, υπήρχαν ψυχοκόρες που τους έκαναν βασανιστήρια τα αφεντικά τους, μέχρι που της σιδέρωναν, τις κακοποιούσαν. Ναι, όλα αυτά τα άσχημα τα έχει κάνει η ελληνική κοινωνία και τότε και σήμερα, γι’ αυτό ας μην κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Και είναι χρήσιμο να τα μάθουμε. Γιατί όποιος δεν ξέρει το παρελθόν του, δεν ξέρει και το παρόν του. Λένε «οι “Ψυχοκόρες” είναι πολύ ψυχοβγαλτικό έργο». Δηλαδή όταν βλέπουμε σήμερα να μαχαιρώνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα μια κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά από τον πρώην φίλο της, αυτό δεν είναι πολύ σκληρό και λυπηρό; Τι μου λέτε ότι δεν γίνονται αυτά σήμερα; Πατριαρχία τότε, πατριαρχία σήμερα. Θα τελειώσει άραγε ποτέ η παντοδυναμία του αρσενικού; Οι φεμινίστριες του σήμερα τι λένε για την παρένθετη μητέρα που δανείζει τη μήτρα της για μερικά χρήματα; Φτωχιά κι απελπισμένη η σύγκρια του τότε, για ένα κομμάτι ψωμί πλάγιαζε με τον εκάστοτε άνδρα που ήθελε να κάνει απόγονο, φτωχιά και σήμερα η παρένθετη που ως εμπόρευμα θα δανείσει τη μήτρα της για κάποια χρήματα. Αυτή είναι η αληθινή ζυγαριά τού τότε και του σήμερα.

Αρα η παιδεία είναι το Α και το Ω;

Δυστυχώς, αυτός που ήταν απόφοιτος δημοτικού τότε ήταν σαν ήταν απόφοιτος γυμνασίου, και ο απόφοιτος λυκείου τότε σαν να είχε βγάλει πανεπιστήμιο. Τότε έκαναν μέχρι και μάθημα καλλιγραφίας, οικοκυρικά, ήξεραν μέσα από το σχολείο πώς να ράψουν ένα κουμπί και πώς να μαγειρέψουν. Οι άνθρωποι ήταν αυτάρκεις. Ηξεραν από φυσική ιστορία, για όλα τα βότανα, μέχρι και αρχαία και μαθηματικά.

Τώρα που είπατε το «ναι» σε τηλεοπτική σειρά, θα σας δούμε και σε κάποια άλλη;

Οι «Ψυχοκόρες» είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει μέχρι στιγμής στην ελληνική τηλεόραση και θα τελειώσω την τηλεοπτική μου καριέρα με αυτό.

espressonews.gr

 
Διαβάστηκε 590 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.