Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  7:42 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 09:14

Πανηγύρι στον Εμπεσό Βάλτου | Μια γιορτή γεμάτη μουσική, χορό και παράδοση | (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 12 Μαϊου του 2024, το χωριό Εμπεσού Βάλτου φιλοξένησε ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό πανηγύρι, αφιερωμένο στον Άγιο Θωμά στο ιστορικό μοναστήρι του καπετάν Σταθά .

Από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και επισκέπτες από γύρω περιοχές, έσπευσαν να συμμετάσχουν σε αυτό το εορταστικό γεγονός που έδωσε νέα πνοή στην παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου.

Η ορχήστρα, με τον Σπύρο Σιώλο και τη Δήμητρα Γιόρκα στο τραγούδι και τον Νίκο Χαλκιά στο κλαρίνο, δημιούργησε ένα ηχητικό τοπίο που μάγεψε τους πάντες. Τα παραδοσιακά τραγούδια, αγαπημένα διαχρονικά, έφεραν στο προσκήνιο το πλούσιο μουσικό πνεύμα της περιοχής, ενώ παράλληλα διασκέδαζαν και συγκινούσαν το κοινό.

Συνολικά, το πανηγύρι του Εμπεσού Βάλτου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας στους παρευρισκόμενους τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

Μια γιορτή γεμάτη μουσική, χορό, παράδοση και αυθεντικότητα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Greek Village Life

Διαβάστηκε 279 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.