Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  9:56 μμ
 
wm small
Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 11:27

Ανάρτηση ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη για την Διεθνή Ημέρα Υγείας των Φυτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διεθνής Ημέρα Υγείας των Φυτών

Κάθε χρόνο, έως και το 40% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων χάνεται  λόγω των επιβλαβών οργανισμών που προσβάλλουν τα φυτά.

Το ΥΠΑΑΤ, με τον Εθνικό Οργανισμό Προστασίας Φυτών, με συνέπεια και μεθοδικότητα, έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της φυτοϋγείας.

Με τη διενέργεια φυτοϋγειονομικών ελέγχων στα εισαγόμενα και παραγόμενα στην χώρα μας φυτά, φυτικά προϊόντα και λοιπά αντικείμενα,  με τη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και διάδοσης επιβλαβών οργανισμών στη Χώρα και στην ΕΕ, αλλά και με σημαντικές παρεμβάσεις στην ΚΑΠ 2023-2027, το ΥΠΑΑΤ, στην εποχή της κλιματικής κρίσης προστατεύει το δώρο της φύσης, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία του καταναλωτή!

Τον Αύγουστο του 2023 ξεκινήσαμε την επικοινωνιακή εκστρατεία  #PlantHealth4Life για τη σημασία της υγείας των φυτών. Μαζί με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA),  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα 11 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουμε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία  της φυτοϋγείας στην επισιτιστική ασφάλεια,  στη λειτουργία των οικοσυστημάτων, στη διασφάλιση της βιοποικιλότητας και της  μελλοντικής υγείας των πληθυσμών και του πλανήτη.

Γιατί τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πιάτου μας, ιδιαίτερα όταν υιοθετείται το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής.
Τα φυτά αποτελούν το δώρο της μάνας γης στην ανθρωπότητα!

Το λινκ της ανάρτησης:
https://www.facebook.com/share/p/64sLCbuALMxV2REv/

Διαβάστηκε 397 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία