Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  3:16 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 22:47

Οι προϋποθέσεις για τον τουρισμό σε Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη Λευκάδα η οποία δεν έχει υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στην κατασκευή πολυτελών βιλών.

Τα παραθαλάσσια οικόπεδα έχουν αγοραστεί σωρηδόν κυρίως από Ισραηλινούς με σκοπό να χτίσουν συνολικά δύο με τρεις βίλες, όπου στη συνέχεια τις διαθέτουν στην αγορά για βραχυχρόνια μίσθωση.

Οι τιμές μάλιστα ενός οικοδομήσιμου οικοπέδου πλησίον της θάλασσας μπορεί να φτάνει στο νησί και το μισό εκατομμύριο. Την ίδια ώρα βέβαια δεν υπάρχει στη Λευκάδα «πεντάστερος» τουρισμός ενώ υποδομές που υπήρχαν από το ’60 πλέον έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. Παράλληλα, δεν έχει αναπτυχθεί η γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής, παρότι τα Λευκαδίτικα προϊόντα είναι μοναδικά.

Από το Αγρίνιο δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αγοράσει γη και περιμένουν να πέσουν οι τιμές των οικοδομικών υλικών ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν βίλες για μακροχρόνια ή βραχυχρόνια μίσθωση, χωρίς όμως να μπορούν να ανταγωνιστούν μέχρι στιγμής τα ξένα κεφάλαια.

Την ίδια ώρα στην απέναντι όχθη ακριβώς βρίσκεται η εξαιρετικά ανερχόμενη περιοχή της Παλαίρου που αποτελεί ιδανικό επενδυτικό προορισμό, καθώς έχει την καλύτερη πρόσβαση στα νησιά του Ιονίου και ειδικότερα στο Little Ionian, όπως ονομάζεται κυρίως από τους Άγγλους η πολυνησία μεταξύ Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Καλάμου και Αιτωλοακαρνανίας, απέχει είκοσι πέντε λεπτά από το αεροδρόμιο του Ακτίου της Πρέβεζας και  πλέον προσεγγίζει και το ενδιαφέρον και των Ελλήνων επενδυτών λόγω του οδικού άξονα της Αμβρακίας Οδού που την έχει φέρει κοντά στην Αθήνα.

Το ερώτημα και για τις δύο περιοχές αλλά και για τους Αιτωλοακαρνάνες είναι το «που θα πάει ο τουρισμός στην περιοχή τα επόμενα χρόνια». Για να απαντηθεί αυτό χρειάζονται δύο πράγματα: ησυχία στην χώρα και μια σταθερή κατάσταση στα οικονομικά. Ειδικά στο διεθνές πλαίσιο που υπάρχει σε όλη την Μεσόγειο(πλέον και στα Βαλκάνια) δεν αργεί το πράγμα να χαλάσει.

Για παράδειγμα, οι σχέσεις με το Ισραήλ ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαρραγούν, μόλις χθες κάποιοι επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς τουρίστες στην Αθήνα! Καλώς ή κακώς, οι τιμές της γης και η αξία της επένδυσης στον τουρισμό έχει να κάνει με αυτό που κάποιοι στην Ελλάδα χλευάζουν: την κανονικότητα.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 454 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία