Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  3:38 μμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 14:00

Το 2ο Γυμνάσιο στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό συνέδριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου Κοσμάς ο Αιτωλός συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο με τίτλο: «Μαθηματικές προ(σ)κλήσεις στον 21ο αιώνα».

Το σχολείο συμμετείχε με εισήγηση « Η Λογική και η Αρμονία των Μαθηματικών μέσα  από πίνακες γνωστών ζωγράφων» και Poster με έργα των μαθητών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα Μαθηματικά.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η δράση υποστηρίχτηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και τα παραρτήματα Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, καθώς και του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η ανάδειξη της χρησιμότητας των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή, όσο και στην πρόοδο της ανθρωπότητας, κυρίως μέσω της εφαρμογής τους σε ποικίλα επιστημονικά πεδία.

Το Δίκτυο σχολείων και το ομώνυμο Συνέδριο έτυχαν πολύ μεγάλης αποδοχής από την εκπαιδευτική κοινότητα: 50 σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 130 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων και 700 περίπου μαθητές, συμμετείχαν σε αυτή την καινοτόμο δράση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη: φαντασία και πραγματικότητα» η κ. Βασιλική (Βάνα) Σύψα, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, με θέμα: «Τα μαθηματικά στην τεκμηριωμένη ιατρική» ο κ. Σπυρίδων Δουκάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ι.Ε.Π., με θέμα: «…. και όμως τα μαθηματικά μετράνε!» ο κ. Μιχαήλ Λάμπρου, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνος του μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών «Καγκουρό», με θέμα: «Πως θα κάνουμε τα μαθηματικά ελκυστικά;» διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι με το έργο τους και με το παράδειγμά τους αποτελούν πρότυπο για τους μαθητές μας. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας , Αχαΐας και Ηλείας.

Από το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μπεσίρη Δήμητρα, ΠΕ03 Σπανός Ιωάννης, ΠΕ89 Τσαρούχη Βασιλική, ΠΕ03

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 684 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.