Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:41 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 15:25

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βραβευμένου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά «παππού Χρήστου» της Αριάδνης Δάντε (Σαβ 23/3/2019 19:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σας προσκαλούμε στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Ο παππούς Χρήστος» της Αριάδνης Δάντε (Εκδόσεις Τσιπούπολη), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 19:00, στον Πολυχώρο Emileon (Δημοτικό Διαμέρισμα Δοκιμίου, Αγρίνιο).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός Χαρά Μπεκιάρη και για τη συγγραφέα θα μιλήσει ο σχολικός σύμβουλος Θεόδωρος Τσιλίκας και η Μαίρη Ζαπαντιώτη, εθελόντρια της Ακτίνας του Δήμου Αγρινίου.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί άσκηση δημιουργικής γραφής για μικρούς και μεγάλους, από την Αριάδνη Δάντε και οι Εκδόσεις Τσιπούπολη υπόσχονται γλυκές εκπλήξεις για όλους.

Το έργο του παππού Χρήστου αποτελεί ένα φόρο τιμής στον ήρωα της συγγραφέως και οι πωλήσεις του βιβλίου έχουν σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου Αγρινίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ο παππούς Χρήστος»

Ο παππούς Χρήστος αποτελεί το πρώτο διήγημα της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε, το οποίο και βραβεύτηκε με εύφημο μνεία τον Δεκέμβριο του 2013 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (Γ.Λ.Σ.), στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της.

Το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος» έχει ωραία ζωντανή αφήγηση πλούσια σε βιωματικό υλικό. Η συγκροτημένη γραφή, η πλούσια εναλλαγή προσώπων και τόπων δίνουν κίνηση και ζωντάνια. Οι ρόλοι των προσώπων σφιχτοδένουν το δαιμόνιο του Έλληνα που μεγαλουργεί όπου γης. (ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, Δεκέμβριος 2013.)

papoys xristos

Ο παππούς Χρήστος, Αριάδνη Δάντε, Εκδόσεις Τσιπούπολη
(Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βίκυ Κιρτζαλίδου, ISBN: 978-82037-4-7)
 

Ο παππούς Χρήστος παρέμεινε για πολλά χρόνια στο συρτάρι της συγγραφέως. Πλέον, η ζωή του παππού Χρήστου, τυλιγμένη με την αισθητική της γραφίστριας Βίκυς Κιρτζαλίδου, έρχεται από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κοντά στο αναγνωστικό κοινό, για να ταξιδέψει όλους τους αναγνώστες στον Αετό Μεσσηνίας, στην Νότια Αφρική και στο Αίγιο, χαρίζοντας σε όλους ένα ολοζώντανο διήγημα.

Ο πρόλογος του βιβλίου ανήκει στη συγγραφέα Ελένη Κοτίνη-Τσιάλτα, πρόεδρο της Γυναίκειας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κατά την απονομή της εύφημης μνείας στην Αριάδνη Δάντε.

Το έργο αποτελεί ένα φόρο τιμής στον ήρωα της συγγραφέως και έχει σκοπό να στηρίξει το Γηροκομείο Αγρινίου.

ariadni dante chipoupolis invitation pappous Christos

Διαβάστηκε 1048 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 18:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.