Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 20:53

Λευκά τυριά με την ονομασία «φέτα» στην ρωσική αγορά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη ρωσική αγορά έχουν εντοπιστεί λευκά τυριά με την ονομασία «φέτα» ή παρεμφερή προέλευσης Αιγύπτου, Ρωσίας, Σερβίας.

Το θέμα εντόπισε και ενημέρωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της χώρας μας στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα έχουν εντοπισθεί:

Σύμφωνα με την ενημέρωση, σε συνέχεια των αντιμέτρων της ρωσικής κυβέρνησης στις κυρώσεις της ΕΕ, και την απαγόρευση εισαγωγών σειράς προϊόντων, μεταξύ των οποίων και τυριών από χώρες ΕΕ, δεν παρατηρούνται πλέον στην ρωσική αγορά λευκά τυριά με την επωνυμία «φέτα» ή παρεμφερή προέλευσης Γερμανίας, Δανίας, Πολωνίας και Βουλγαρίας, όπως παλαιότερα, αλλά μόνον Αιγύπτου, Σερβίας και εγχώρια.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής υποκατάστασης εισαγωγών, ενθαρρύνεται σε μεγάλο βαθμό η εγχώρια παραγωγή, με αποτέλεσμα την ευρεία χρήση της επωνυμίας «φέτα» σε σειρά ρωσικών προϊόντων.

Ελλείψει δυνατότητας εφαρμογής ενωσιακού δικαίου και συμφωνίας ΕΕ-Ρωσίας για την προστασία ΠΟΠ και ΓΕ, μέλη σας, τα οποία ενδεχομένως ενδιαφέρονται για την κατοχύρωση της ονομασίας προϊόντος τους για μελλοντική εκμετάλλευση (εφόσον αρθούν τα αντίμετρα απαγόρευσης εισαγωγών), μπορούν να συμβουλευτούν συνημμένο σημείωμα επί ακολουθητέων εσωτερικών διαδικασιών.

Διαβάστηκε 255 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.