logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
Πέμπτη, 29η Οκτωβρίου 2020, 5:16 μμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 11:50

Διαμαρτυρία Λαϊκής Συσπείρωσης Βόνιτσας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η  συνεδρίαση του ΔΣ Ακτίου Βόνιτσας της Τρίτης 29/9/20 που πραγματοποιήθηκε στη Κατούνα απέδειξε άλλη μια φορά την ουσιαστική συμπόρευση της Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΝΔ) και των παρατάξεων ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΝΔ) και ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ), παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, στην πολιτική μετατροπής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων. Τα πρώτα δείγματα γραφείς τα είχαν δείξει με την στρατηγική και πολιτική σύμπλευση τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σχετικά με το ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σε κομβικά ζητήματα ψήφισαν από κοινού αντιδραστικές και αντιλαίκες αποφάσεις. Συγκεκριμένα στο θέμα:

“Συζήτηση – ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή Ακτίου – Βόνιτσας και λήψη απόφασης σχετικά με τις άδειες για τους Αιολικούς σταθμούς στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)”

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας εισηγηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση  τα παρακάτω αιτήματα:

1. Εκφράζει την έντονη διαµαρτυρία του για τη σχεδιαζόµενη εγκατάσταση ανεµογεννητριών εντός των ορίων του δήμου Ακτίου Βόνιτσας

2. Καλεί όλα τα τοπικά συμβούλια να πάρουν αποφάσεις ενάντια σε αυτές τις άδειες

3. Απαιτεί τη µη αδειοδότηση εγκατάστασης ανεµογεννητριών στις προαναφερόµενες θέσεις και την παύση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται µε τις σχεδιαζόµενες επενδύσεις, οι οποίες Όχι μόνο θα επιβαρύνουν την υγεία και το περιβάλλον, την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, αλλά θα πληρώνουμε και για τη λειτουργία τους.

4. Δηλώνει ότι θα προβεί µαζί µε τους κατοίκους σε δυναµικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή του ενδεχόμενου υλοποίησης των σχεδιαζόµενων εγκαταστάσεων.

5.Καλεί την Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας  αφενός να απευθυνθεί προς κάθε αρµόδιο φορέα της πολιτείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου – ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως και προς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Αιτωλοακαρνανίας,  τους τοπικούς Συλλόγους  όλων των μαζικών φορέων και συνδικάτων των εργατών, αγροτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιώνπου και να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Την παραπάνω πρόταση δεν την ψήφισε καμία παράταξη πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αφού οι υπόλοιπες παρατάξεις από κοινού αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπή παρακολουθήσης που να είναι ουσιαστικά “παρατηρητές” στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σχεδόν σε όλο το μήκος και πλάτος των Ακαρνανικών με την εγκατάσταση ανεµογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές “Natura” και εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, που προϋποθέτουν τη διάνοιξη πολλών χιλιόμετρων νέων δρόμων σε κορυφογραμμές και πλαγιές, σε προστατευόμενα λόγω της ευαισθησίας τους οικοσυστήματα,  μέσα σε απόκρημνες και δασωμένες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και να οδηγούν την μετατροπή των Ακαρνανικών από παρθένα φύση σε βιομηχανική ζώνη.

Στο θέμα: “Περί σύστασης χρησιδανείου του αντλιοστασίου της γεώτρησης στη θέση ΜΠΑΛΚΩΤΟ της Κοινότητας Κατούνας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας”.

Η Δημοτική Αρχή αφού άφησε στο έλεος αυτή την γεώτρηση, αφού την υποβάθμισε, ήρθε τώρα με την παραπάνω πρόταση να την παραδώσει και να στηρίξει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αδιαφορεί για τις  ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. Τη συγκεκριμένη απόφαση την πήρε από κοινού με τις υπόλοιπες παρατάξεις ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΝΔ) και ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ) καθώς μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε αυτή την πρόταση έκτρωμα.

Λέμε καθαρά ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού και σε κάθε μορφή ιδιωτικής διαχείρισής του.

Αντί να διεκδικούν και να κατασκευάζουν υποδομές  άρδευσης καθώς  αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ενίσχυσης κυρίως μικρών και μεσαίων παραγωγών, δενδροκαλλιεργητών και κτηνοτρόφων, αφού ο μικρός κλήρος είναι απαγορευτικός για μεγάλες δαπάνες. Τα παραδίδουν τσάμπα σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι η άρδευση αποτελεί βασικό όρο για να συνεχίσουν να παράγουν και να μείνουν στα χωριά τους  οι νεοι άνθρωποι.

Διαχρονικά οι δημοτικές αρχές και οι παρατάξεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν  υλοποιούν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και την απελευθέρωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Επιβάλλουν δυσβάσταχτες τιμές στο νερό ύδρευσης και άρδευσης, τα χαράτσια της ανταποδοτικότητας, θέτουν σε προτεραιότητα την εξοικονόμηση της ζήτησης νερού σε αντιπαράθεση με τη μεγιστοποίηση της προσφοράς σε κάθε υδατικό διαμέρισμα, αδιαφορούν για τα αναγκαία τεχνικά έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό (αρδευτικά, υδρευτικά, εγγειοβελτιωτικά κλπ.).

Στα υπόλοιπα 2 θέματα που εισηγηθήκαμε ως παράταξη:

α) ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

β)Μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης από μερικής όλων των σχολικών καθαριστριών του δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Από την πλευρά μας θα ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ να δίνουμε τη μάχη μέσα και έξω από το ΔΣ, της ενημέρωσης, της αντιπολίτευσης  και της οργάνωσης της πάλης του λαού, στους χώρους δουλειάς, μέσα στις λαϊκές γειτονιές και στα χωριά.

Δίνουμε τη μάχη της ενίσχυσης των πρωτοβουλιών που παίρνουν μια σειρά μαζικοί φορείς της περιοχής, εργατικά σωματεία και σύλλογοι, ενάντια στα σχέδια ΕΕ, κυβέρνησης, Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής και κεφαλαίου που αποτελούν ταφόπλακα για το παρόν και μέλλον του λαού του δήμου μας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 181 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

25 SECONDS CAFE

kostopoulou

mpalotis banner

COFFEE SIR

magnitaki

grivaswines

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

agrinio kathariotita 2

agrinio kathariotita 1

ESA AGRINIOY sthrizoyme thn topikh agora

xamogelo Banner 350x200 gamos vaptisi

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Το Θέμα της Ημέρας
Γενικά και Αόριστα

Προτεινόμενα

  • 1